Därför syns inte Madeleine och Sofia med kungen

madeleine och sofia lyser med sin frånvaro

Hovet har redogjort för kungligheternas arbetsscheman de närmsta veckorna. Madeleine och Sofia lyser med sin frånvaro i den kungliga kalendern medan Victoria åker iväg på en ny resa med pappa kungen.

Det kungliga jobbåret 2020 har dragit igång och hovet har fyllt på sin kalender med uppdrag som sträcker sig över hela landet. Efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar har Victoria och Daniel en ännu större roll i representationsarbetet.

Under söndagen den 12 januari åker kronprinsessan och pappa kungen till Sälen för att delta i Folk och Försvars årliga rikskonferens. Madeleine och Sofia – de har däremot inga uppdrag inplanerade med konungen.

Victoria kliver in vid kungens sida

Att kronprinsessparet lyfts fram medan Madeleine och prinsparet, Carl Philip och Sofia, tar ett steg tillbaka blir alltmer tydligt. Victoria var den i kungafamiljen som arbetade mest förra året och 2020 verkar bli minst lika hektiskt för kronprinsessans del. Estelle och Oscar börjar bli större och kungen ger sin äldsta mer och mer ansvar.

Men det här betyder inte att Madeleine och Sofia går sysslolösa. Istället fokuserar de på sina hjärtefrågor och organisationer. Arbeten som inte alltid syns i den kungliga kalendern. Sofia är fortfarande väldigt involverad i Project Playgrounds arbete. Hon besöker både organisationens fritidscenter i Sverige och åker även till Sydafrika med jämna mellanrum. Dessutom fortsätter prinsparet sitt arbete mot näthat.

Prinsessan Madeleine fortsätter sitt arbete med Childhood och genom moderna konferens-metoder, via internet, kan hon kämpa för barns rättigheter vart hon än befinner sig. Dessutom kommer Madeleine fortsätta upplysa barn och vuxna i ämnet genom boken Stella och hemligheten.

Foto: TT