Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför trivs inte Chris i Stockholm – sanningen bakom

20 maj, 2022, 11:00 
AvSimon Holm Stålhand

Chris trivs inte i Sverige. Vi försöker reda ut varför.

Annons
EXKLUSIVT: Följ med in till Madeleines och Chris lyxklubb!Brand logo
EXKLUSIVT: Följ med in till Madeleines och Chris lyxklubb!

Prinsessan Madeleine, 39, och Chris O’Neill, 47, har varit gifta i åtta år och har under den tiden fått tre barn. De har även hunnit med att bo i Stockholm, London, New York och Miami.

Deras Stockholmsbostad ligger i Kungliga Hovstallet och var en gång hovstallmästarens gamla paradvåning. Häromåret slogs den ursprungliga femman ihop med den mindre grannlägenheten, enligt hovet av säkerhets- och logistikskäl, och blev till en vacker sjurummare.

Madeleine tillsammans med familjen
Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och barnen prins Nicolas, prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne.

Madeleine och Chris betalar en hög månadshyra, men våningen mestadels tom. Familjen bor istället permanent i Miami, där de köpte ett 600 kvadratmeter stort hus i slutet av 2019.

Chris rotlösa uppväxt

Men faktum är att Chris O’Neill inte vill bo i Stockholm permanent. Därför nöjer han sig med att vara i Sverige under kortare perioder.

Annons

En anledning till att han inte trivs så bra i Sverige handlar sannolikt om hans kosmopolitiska, för att inte säga rotlösa, uppväxt. Chris har en tysk mamma, en amerikansk pappa och bodde som liten i London, där han gick på internat, innan han skickades till Schweiz och började på internatskola där.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill under 2013.

En annan anledning till att han dissar Stockholm är att han sedan barnsben är van vid riktigt stora metropoler, som London, Miami och New York. En storlek som Stockholm knappast kan mäta sig med.

De perioder som Chris har bott här har man ofta kunnat se honom i kvarteren runt Hovstallet på Östermalm i Stockholm, han har helt enkelt rört sig i en väldigt liten radie och inte alls varit bekväm med att bli igenkänd överallt.

Annons

I en intervju med King beskrev Chris det jobbiga med att bli igenkänd.

– Jag kan tycka att det är obekvämt om jag springer in i en butik för att köpa en burk cola iklädd mysbyxor och någon börjar filma mig, säger han i intervjun.

Annons