Därför trivs inte Chris O’Neill i Sverige – här är svaret

prinsessan madeleine chris o'neill
Chris O'Neill tackar nej när prinsessan Madeleine reser til Sverige. Vi reder ut varför.
Annons

Chris O’Neill visade redan från första början att han ville stå lite till sidan av det kungliga livet. När han och prinsessan Madeleine gifte sig gav han ett tydligt besked: han tänkte inte bära någon prinstitel. Han ville förbli “bara” Chris O’Neill.

Annons

Men Chris förkärlek för att hålla sig lite utanför har även visat sig på lite mer handfasta vis. Till exempel har han tackat nej till att delta i vissa kungliga tillställningar.

Annons

Därför trivs inte Chris O’Neill i Sverige

chris o
Chris O’Neill arbetar alltid hemifrån. Men han reser också mycket i jobbet, vilket inte fungerar under coronakrisen.

I fjol, när Madeleine reste hem till Stockholm för att vara med på Nobelfesten, stannade Chris kvar i Florida tillsammans med barnen. Det här är ingen slump.

Margareta Gotthardsson har bevakat den svenska kungafamiljen i flera år. Hon menar att Chris helt enkelt inte känner sig hundraprocentigt bekväm i Sverige.

– Chris O’Neill är van att bo i stora städer, som New York och London, där han älskar att testa nya restauranger. Men i lilla Stockholm har han alltid känt sig instängd. Här rör sig Madeleine och Chris endast inom en liten radie på Östermalm, och besöker oftast samma restauranger om och om igen, vilket självklart är en helt annan värld än vad han är van vid, säger Margareta.

Annons

– En annan anledning till att Chris inte trivs är självklart den uppmärksamhet han får. Han trivs bäst som anonym, men här i Stockholm känner alla igen honom och det blir plötsligt lite jobbigare att gå till butiker eller ta en promenad.

“Han är supersocial”

Och just Nobelfesten är något av en öm punkt för Chris. Där har han dåliga erfarenheter sedan tidigare.

– Chris har själv kommenterat varför han inte riktigt uppskattat några av de Nobelfester han varit på. I tidningen King berättade Chris att han två år i rad placerades intill japanska kvinnor som hade svårt med engelskan, vilket gjorde det svårt för den supersociala Chris att vara den pratglada gentleman han vill vara, och är van vid att kunna vara, säger Margareta.

Och nu i coronatider är det såklart inte aktuellt att resa till Sverige för varken Chris eller Madeleine.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Därför trivs inte Chris O’Neill i Sverige – här är svaret”

 1. Minna skriver: 19 april, 2020

  Det kommer bli mycket svårigheter i den här äktenskap


 2. PernillaA skriver: 19 april, 2020

  Dålig stil av Chris ; han överlever nog att vara 2 veckor i Sverige ; och om han nu har den fantastiska uppfostran som påstås så är det inget problem att kommunicera med människor som inte talar perfekt engelska; bortsett från det är det nog roligt för Madeleine om han följer med och tar del av hennes uppgifter; men barnen är ju alltid sjuka när de ska till Sverige


  1. Ulla Lundell skriver: 19 april, 2020

   Vad jag har förstått så har han ju växt upp i de högre kretsarna i samhället, och då vet han vad som gäller, att skylla på sjuka barn så fort det är tal om resa till Sverige håller inte i längden. Att vara i Sverige några sommarveckor kan väl inte vara så betungande?

   Ulla


 3. Annaxx skriver: 19 april, 2020

  Eftersom han är den ende i kungafamiljen som har ett riktigt arbete har han inte möjligt att alltid ta ledigt. Han söker inte heller uppmärksamhet som ex Sofia.
  Dessutom har media inte behandlat honom på samma positiva sätt som Sofia.
  Eftersom han var så klok att han valde bort en kunglig titel, och med det visade att det inte var titel och uppmärksamhet han sökte,bör han lämnas ifred och inte alltid analyseras och ifrågasättas.


  1. charlotte skriver: 19 april, 2020

   Annaxx,
   Chris O´Neill kommer alltid att ifrågasättas så länge han inte följer med Madeleine till Sverige vid de få tillfällen det krävs, Nationaldagen, Nobelfesten. Detta ska också göras med gott humör. Han jobbar väl mest hemifrån som de flesta i finansvärlden så han kan inte skylla på tidsbrist.


  2. Leo skriver: 20 april, 2020

   Annaxx, instämmer!


 4. ellinor blomquist skriver: 19 april, 2020

  Jag håller med Annaxx!
  Japanskan kanske ej talade engelska,tyska eller franska?
  All som Minna skriver att det blir svårigheter-varför det?
  Chris och Madeleine verkar lyckliga och utstrålar harmoni.


 5. Anouk skriver: 19 april, 2020

  Undrar att Madeleine och Chris inte är skild sedan länge, jag ville inte har en man som visa så gott som ingen intresse för mitt liv eller mina uppgifter.

  Eller är det Madeleine som bara hålla ut för pengarnas och lyxlivs skull?


 6. Monarkist skriver: 19 april, 2020

  Huvudsaken är väl ändå att Chris, Madeleine och barnen har det bra.


 7. ancibergfeldt skriver: 19 april, 2020

  Annaxx

  Bra åsikt!


 8. Minna skriver: 19 april, 2020

  Annaxx instämmer 100%


 9. Bror skriver: 19 april, 2020

  Sorgligt detta med svenska mediers hantering av Chris O’Neill.
  Utan bakgrunds check-up skrev man upp honom så att han inte skulle framstå som ett nerköp i jämförelse med djursholmaren och juristen Jonas Bergström.
  Den egna hedgefondens kontor på 5th Avenue blev vid kontroll en postbox, de världsvida affärskontakterna krympte till kontotransaktioner mellan i eget namn inregistrerade bolag i olika skatteparadis, familjens bostäder i såväl USA som i England visade sig i flera fall ägas av mamman, och affärsidén om smarta betallösningar följdes år efter år av röda siffror i årsredovisningarna.
  Chris O’Neill fick aldrig chansen att i Sverige visa vem han egentligen är. Istället tvingades han försöka leva upp till en bild som mer eller mindre på fri hand målats upp i medierna och som i grunden var honom helt främmande.
  Att nu, efter snart tio år tillsammans med Madeleine, försöka sig på äreräddningar genom att prisa karaktären Chris, han som tackade nej till prinstitel, kungligt apanage och ära och berömmelse, för att istället välja privatmannens liv med barn och blomma, är ju att göra om samma vurpa en gång till!
  För Guds skull, låt nu karln få vara sig själv! Då kanske det också händer, att han blir en oftare sedd gäst i Sverige än vad som hittilldags varit fallet.


  1. Anna skriver: 20 april, 2020

   Bror,
   Kan bara hålla med som vanligt!


 10. Lill Culler skriver: 19 april, 2020

  Minna,
  är du synsk😳😹??!!


 11. pa skriver: 20 april, 2020

  Han vet nog inte var han trivs..Det är nog Madde som vill bo i soliga Florida..


 12. Leo skriver: 20 april, 2020

  Bror
  Det du skriver är en sammanfattning av dina egna åsikter som vi alla tagit del av i tid och otid. Donald Trump är känd för sin hånfullhet när massan inte applåderar hans egna åsikter, likheten är slående!


 13. Bea skriver: 20 april, 2020

  När man på den här sidan läser de vedervärdiga nedlåtande kommentarer om en privat person/familj som ingen av er känner eller har träffat så undrar man hur det står till hos vissa människor. Vissa av er skulle bli avstängda för tid och evighet. Stor i orden och liten på jorden – en typisk svensk utan uppfostran vett och värdighet.


  1. Annaxx skriver: 20 april, 2020

   Bea.
   Tack Bea för din människoinsikt.


  2. Karin skriver: 20 april, 2020

   Bea.
   Det var kloka ord Bea. Tack.


  3. ananas skriver: 20 april, 2020

   Bea
   Helt enig med dig!!!
   Att vuxna människor skriver illa om personligheten hos människor de inte känner/inte ens träffat är lågt.


  4. Birthe Vejrum skriver: 20 april, 2020

   Bea – jeg er absolut enig med dig i din kommentar generelt. Men når det så kommer til lige akkurat dette kommentarfelt, så deler vandene sig. Spådomme om kommende “skilsmisser” synes jeg i k k e man skal sætte ord på, men ellers synes jeg kommentarerne her er rimelige og beherskede (bortset fra Leos)!


 14. Bror skriver: 20 april, 2020

  Mina synder måste vara avgrundsdjupa eftersom jag drabbats av denne ”Leo”.


 15. Bror skriver: 20 april, 2020

  Leo, Bea, Annaxx, Karin, ananas!
  Innan debattattack är det två saker man måste förvissa sig om:
  – att man korrekt uppfattat den/det man angriper
  – att man har “benan” mitt i huvudet
  Det har ni inte klarat av.
  I själva verket uppfyller ni inte ens kraven på godkänt.
  Och gudarna ska veta, att de i de här sammanhangen inte är högt ställda.


  1. Regina Lindholm skriver: 20 april, 2020

   Ibland undrar jag vem Bror skriver för – sig själv? Det är nog bäst att plocka fram Stefan ur garderoben.


  2. annaxx skriver: 20 april, 2020

   Bror.

   Nu gjorde du exakt det som förväntades av dej, nämligen idiotförklara de som ej applåderar dina kommentarer.
   Bästa Bror, ta lärdom av signaturen Bea! Alltid snyggt och trevligt skrivet, även om och när Bea ej instämmer med annan kommentar. Det kallas visdom!


 16. Catrin skriver: 20 april, 2020

  Låg det från början inte i hovets intresse att framställa det som om Madeleine inte bytt ned utan snarare upp sig när hon gifte sig med Chris i stället för J B…? Och att Chris var utlänning och därmed svårare att kolla upp var kanske gynnsamt det också…hedgefunds-förvaltare och allt vad det nu heter låter ju bra…även om många förmodligen inte vet vad en sådan sysslar med.


 17. Ingrid skriver: 20 april, 2020

  Sverige har en tradition som startade med prins Bertil att falla för skönhet, eftersom han fick inträda som mentor för vår nuvarande kung så passade Silvia som hand i handske.
  Detta har ju CG tagit med sig och Victoria och CP har ju gjort val efter samma kriterier.
  Madeleine har däremot brutit traditionen och valt efter utbildning och kompetens.
  Detta till folkets stora förtret, vem tror hon att hon är?


  1. charlotte skriver: 21 april, 2020

   Ingrid,
   Jag tror inte Madeleine tänkt alls när hon gifte sig. “Går det så går det. Jag vill också ha ett fint bröllop som mina väninnor”. Du håller mr O´Neill lite väl högt.
   Du har också en förkärlek för människor som inte ser bra ut. Är de mer värda än andra? Man kan ha både skönhet och intelligens.


  2. Anna skriver: 22 april, 2020

   Du menar att Victoria föll för Daniels utseende…?


 18. Bea skriver: 20 april, 2020

  Bror,
  Oj oj har benan möjligtvis hamnat på slagsida idag. Kamma om så kanske även du får godkänt.

  I annat fall är det väl bara att säga
  ”Life is hard, so cry me a river, build a bridge and get over it! “


 19. Bea skriver: 20 april, 2020

  Birthe,
  Ja alla har vi ju olika uppfattningar. Jag tycker att Leos kommentar är bra.
  Sedan är det väl så att skriver man själv negativa kommentarer så måste man ju själv då även kunna ta negativ kritik tillbaka om och när den ev dyker upp.
  Det finns tyvärr en del människor som inte klarar av att få kritik men gärna vill ge kritik till andra. Trist drag.
  Ha en bra dag.


 20. ananas skriver: 21 april, 2020

  Bror
  För en saklig debatt gäller uttryckligen saklighet och fakta samt att hålla sig till ämnet och inte svamla om ovidkommande.
  Att du rackar ner på mig för att jag står upp mot nätmobbning är för mig totalt egalt men man kan undra vilken bild det ger av dig.


 21. Bea skriver: 21 april, 2020

  Bästa annaxx tack för kommentar.
  Ha en bra dag. Stay safe.


 22. charlotte skriver: 21 april, 2020

  Bror,
  En eloge till dig för dina alltid sanningssträvande kommentarer. Du är alldeles för intellektuell för att skriva här. Här behövs som sagt inte mycket kunskap. Av den anledningen blir det så mycket missförstånd. Sofia har kritiserats här i 10 år. Chris får man inte nämna av oklar anledning. Avundsjuka, missunnsamhet är orden för republikanerna.


  1. annaxx skriver: 21 april, 2020

   charlotte.

   Angående ditt svar till sign. Ingrid. Intelligens och charm i kombination är sexigt och vackert. Vad gäller din avigsida mot Madeleine är det välkänt. Du skriver vidare att de som du behöver skydda är Drottningen och Sofia, du borde i stället skänka en tanke om beskydd till Carl-Philip den som har ett vackert ansikte, vek, vänlig, men tyvärr sedan tomt. Denne medelåldersman är ensam i det sk. äktenskapet. Alla vänner borta, hänvisad till hemmet i tystnad.


  2. charlotte skriver: 21 april, 2020

   annaxx,
   Nu har väl Carl Philip alltid varit en loner till skillnad från systrarna som haft mycket kompisar. Jag tror att han trivs i sitt liv med Sofia och pojkarna. Tillsammans med förra flickvännen var han verkligen ensam.
   Om man ska skydda de ingifta tror jag säkert att Daniel har många fördelar. Jag har bara lite svårt för hans (som jag tror envishet), generation pep och hans fotbollsmatcher dit han tar med lilla Estelle som borde “få syssla med sina egna grejer”. Kungen skulle aldrig kommit på tanken på den tiden.


 23. Bea skriver: 21 april, 2020

  Bästa Karin, ananas,
  Tack. Ha en bra dag. Stay safe.


 24. Ingrid skriver: 21 april, 2020

  Charlotte,

  ”Du har en förkärlek för personer som inte ser bra ut”

  Ledsen, men tror inte du förstår någonting!

  Ett kungahus som visar kläder fyller knappast en funktion.


  1. charlotte skriver: 21 april, 2020

   Ingrid,
   Du säger ju själv “det började med prins Bertil”. Lilian var vacker och sedan gifte sig även kungen med en vacker kvinna. Jag tror dock att Lilian gillade mest fest och hon deltog inte i några uppdrag på den tiden. Drottning Silvia äger ju både skönhet och intelligens. Kan vi önska något bättre?


 25. annaxx skriver: 21 april, 2020

  charlotte igen.

  Angående Carl-Philips uteblivna fart och arbete, Efter giftermålet med Sofia var du ock mini de som ständigt skrev nu skulle det bli fart på CP. Nu skulle prinsparet göra så otroligt mycket,osv. Med facit i hand, det bidde en tumme knappt. Båda har arbetat ytterst lite. Endast medverkat på galor av olika slag. CP. hade kamrater, åkte skidor, intressen. Nu är han som en liten lydig hund, ler och viftar på svansen när Sofia någon gång framför kameran tar hans hand.


 26. PernillaA skriver: 21 april, 2020

  jag tror nog att de sk kungabarnen inte bara valde partner efter utseende; både V och CP ser mycket lyckliga ut i sina äktenskap;
  Madeleine kan jag inte uttala mig om eftersom Chris oftast ser butter ut i officiella sammanhang och det visas färre bilder på dem


  1. Ulla Lundell skriver: 22 april, 2020

   Jag vet inget om hur Chris arbete fungerar, men det kan väl inte vara så svårt att planera in nobelfesten och vår nationaldag i agendan, det är väl det enda som man tycker att han kunde vara med på.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar