Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige – här är svaret

prinsessan madeleine chris o'neill

Chris O'Neill tackar nej när prinsessan Madeleine reser til Sverige. Vi reder ut varför.

Chris O’Neill visade redan från första början att han ville stå lite till sidan av det kungliga livet. När han och prinsessan Madeleine gifte sig gav han ett tydligt besked: han tänkte inte bära någon prinstitel. Han ville förbli “bara” Chris O’Neill.

Men Chris förkärlek för att hålla sig lite utanför har även visat sig på lite mer handfasta vis. Till exempel har han tackat nej till att delta i vissa kungliga tillställningar.

Därför trivs inte Chris O’Neill i Sverige

chris o'neill

Chris O’Neill arbetar alltid hemifrån. Men han reser också mycket i jobbet, vilket inte fungerar under coronakrisen.

I fjol, när Madeleine reste hem till Stockholm för att vara med på Nobelfesten, stannade Chris kvar i Florida tillsammans med barnen. Det här är ingen slump.

Margareta Gotthardsson har bevakat den svenska kungafamiljen i flera år. Hon menar att Chris helt enkelt inte känner sig hundraprocentigt bekväm i Sverige.

– Chris O’Neill är van att bo i stora städer, som New York och London, där han älskar att testa nya restauranger. Men i lilla Stockholm har han alltid känt sig instängd. Här rör sig Madeleine och Chris endast inom en liten radie på Östermalm, och besöker oftast samma restauranger om och om igen, vilket självklart är en helt annan värld än vad han är van vid, säger Margareta.

– En annan anledning till att Chris inte trivs är självklart den uppmärksamhet han får. Han trivs bäst som anonym, men här i Stockholm känner alla igen honom och det blir plötsligt lite jobbigare att gå till butiker eller ta en promenad.

“Han är supersocial”

Och just Nobelfesten är något av en öm punkt för Chris. Där har han dåliga erfarenheter sedan tidigare.

– Chris har själv kommenterat varför han inte riktigt uppskattat några av de Nobelfester han varit på. I tidningen King berättade Chris att han två år i rad placerades intill japanska kvinnor som hade svårt med engelskan, vilket gjorde det svårt för den supersociala Chris att vara den pratglada gentleman han vill vara, och är van vid att kunna vara, säger Margareta.

Och nu i coronatider är det såklart inte aktuellt att resa till Sverige för varken Chris eller Madeleine.