Därför trivs inte Madeleine i Sverige

Prinsessan Madeleine verkar stormtrivas i Florida och en flytt tillbaka hem verkar långt bort. Varför trivs egentligen inte prinsessan i Sverige? Här är tre anledningar!

Prinsessan Madeleine har skapat sig en vardag hon trivs med i varma och sköna Florida. Leonore, Nicolas och Adrienne går på förskola medan Chris främst arbetar hemifrån och har mycket tid för familjen. Även om prinsessan Madeleine då och då längtar tillbaka till familjen och vännerna hemma i Sverige är det också tydligt att hon har hittat rätt i USA, och att en flytt hemåt är långt borta.

De senaste åren har prinsessan bott utomlands, innan Florida bodde prinsessparet som bekant i London, och det är tydligt att hon inte har hittat sin kungliga roll hemma i Sverige riktigt. Hur kommer det sig egentligen? Här är tre anledningar!

Större frihet

Att bo utomlands innebär att prinsessan får betydligt större frihet än om hon och familjen hade bott i Sverige. Där kan hon leva i princip som vanligt, blir inte lika påpassad och kan ägna sig i lugn och ro åt att umgås med familjen och sitt arbete på World Childhood Foundations USA-kontor.

Chris vill inte bo i Sverige

Madeleines make tackade ju nej till en prinstitel för att kunna fortsätta sin affärsverksamhet, vilket har gjort att han har haft svårare att komma in i det kungliga livet. Han är bara med vid vissa kungliga tillställningar och när Madeleine åker till Stockholm för att närvara på Nobelfesten om två veckor, stannar Chris kvar i Florida. Prinsessgemålen missar ofta dessa tillfällen på grund av sitt arbete och har backat mer och mer från liknande tillställningar de senaste åren, vilket troligtvis gör att han inte hinner skapa ett nära band till Madeleines hemstad.

Inget behov

Eftersom kungen i oktober meddelade att Madeleine och prins Carl Philips barn utesluts ur kungafamiljen och att de inte längre har titlar finns det ännu mindre anledningar att bo kvar i Sverige. Barnen behöver till exempel inte gå i svensk skola och kan arbeta med vad de vill.

Foto: TT