Därför trivs inte prinsessan Madeleine i Sverige

därför trivs inte prinsessan madeleine i sverige
Prinsessan Madeleine uppskattar friheten i USA och hon vill kunna vara med barnen, och arbeta med Childhood, på sina egna villkor. Två av anledningarna till varför hon inte vill bo i Sverige.
Annons

Prinsessan Madeleine har inte haft en permanent adress i Stockholm på nästan tio år. Efter uppbrottet från fästmannen Jonas Bergström satte hon sig på första bästa plan till New York, och efter det har hon aldrig riktigt flyttat hem. Åtminstone inte i några längre perioder.

Annons

Frågan varför prinsessan Madeleine har valt att bo utomlands i så många år och varför hon inte trivs i Sverige har flera olika svar. Vi reder ut dem!

Annons

Svårt med förväntningarna

Madeleine har alltid stått lite vid sidan av den svenska kungafamiljen. Hon har aldrig riktigt trivts i det kungliga strålkastarljuset och med alla de förväntningar som läggs på en, när man är prinsessa av Sverige.

Prinsessan Madeleine i Florida
Madeleine vill ha mycket tid med barnen och slippa vara bunden till ett pressat, kungligt, schema.

När kungabarnen var små hade drottning Silvia ett evigt sjå när hon skulle få Madeleine att att stå fint och hälsa på utländska kungligheter och andra högt uppsatta gäster. Hon ville gå sin egen väg och hade hon inte lust att sitta still under en högtidlig middag sprang hon iväg för att hitta på någonting annat.

Annons

Madeleine älskar friheten i USA

Madeleine har alltid älskar frihet och hade hon bott i Sverige hade måna förväntat sig att få se henne på de kungliga tillställningarna. Små som stora. Ett sådant inrutat liv med en kunglig kalender, full av uppdrag, hade inte passat henne. Hon har dessutom sagt att hon vill vara hemma med sina barn, så mycket det bara går. Och ett stillsamt familjeliv, utanför offentligheten, hade förstås inte vara möjligt i Sverige.

prinsessan madeleine
I Miami kan Madeleine och Chris röra sig som vilka som helst. Den friheten värderar prinsessan otroligt högt.

Chris kan inte sköta sitt arbete i Sverige

Chris O’Neill tackade nej till att bli prins av Sverige för att kunna fortsätta sin affärsverksamhet. Han syns vid kungafamiljens sida under större högtidstillfällen med har inget behov av att verka i konungens tjänst. Under 2018 bodde prinsessfamiljen en kort period i Sverige. De huserade då i prinsessan Madeleines femrummare på Hovstallet men i övrigt har Chris inte en så stark relation till Stockholm. Han vill vara där han kan sköta sitt arbete på bästa sätt. Och just nu är det i USA.

Annons

Prinsessan Madeleine har alltid älskat storstadslivet och trivdes otroligt bra i New York och London. Nu har familjen precis flyttat in i ett nytt hus i Florida och prinsessan har anammat den amerikanska livsstilen fullt ut. Hon älskar att kunna röra sig fritt utan människor som vill ta selfies eller paparazzis som gömmer sig i buskarna. Visst uppskattar Madeleine att snälla svenskar som kommer fram för att ge henne komplimanger, när hon är hemma i Sverige, men hon vill inte ha det så till vardags.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Därför trivs inte prinsessan Madeleine i Sverige”

 1. Kristiina från Turku skriver: 25 april, 2020

  Var är artiklarna om kungafamiljens arbete den här veckan? Bara dessa samma onödiga berättelser en gång och igen.


 2. josefin skriver: 25 april, 2020

  Förra veckan var det Chris som inte trivs i Sv, nu är det PM.Vad sägerLeonore – nästa vecka berättar ni väl varför inte hon trivs i Sv. Sà spännande, vilka avslöjanden!


 3. Surkärring skriver: 25 april, 2020

  Är det det som heter att äta kakan och ha den kvar? Hon borde då, enligt denna artikel, vara sanningshalt jag misstänker inte är stor, avsäga sig alla kungliga titlar och apanage inkl. lägenhet och annat som finansieras via skattebetalare.


  1. Ulla Lundell skriver: 27 april, 2020

   Håller med Surkärring här ovan.

   Ulla


 4. Aveline skriver: 28 april, 2020

  Surkärring,
  Håller med!


 5. Daga skriver: 28 april, 2020

  Hennes chanser att stöta på exet hon var förlovad med samt hans vackra och trevliga hustru (fd väninna) är betydligt mindre där hon befinner sig nu än i ankdammen Stockholm.


 6. Elisabeth skriver: 2 maj, 2020

  Håller fullständigt med Surkärring ovan. Hon borde blivit utkastad från Kungahuset med indraget apanage när hon blev 18. Hon har väl aldrig arbetat för Sverige.


  1. Ulla Lundell skriver: 7 maj, 2020

   Trivsel/trevnad i Sverige det blir ju svårare att leva lyxliv i hemlandet och bo på tjusiga resorts.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar