Därför trivs inte prinsessan Madeleine i Sverige

därför trivs inte prinsessan madeleine i sverige

Prinsessan Madeleine uppskattar friheten i USA och hon vill kunna vara med barnen, och arbeta med Childhood, på sina egna villkor. Två av anledningarna till varför hon inte vill bo i Sverige.

Prinsessan Madeleine har inte haft en permanent adress i Stockholm på nästan tio år. Efter uppbrottet från fästmannen Jonas Bergström satte hon sig på första bästa plan till New York, och efter det har hon aldrig riktigt flyttat hem. Åtminstone inte i några längre perioder.

Frågan varför prinsessan Madeleine har valt att bo utomlands i så många år och varför hon inte trivs i Sverige har flera olika svar. Vi reder ut dem!

Svårt med förväntningarna

Madeleine har alltid stått lite vid sidan av den svenska kungafamiljen. Hon har aldrig riktigt trivts i det kungliga strålkastarljuset och med alla de förväntningar som läggs på en, när man är prinsessa av Sverige.

Prinsessan Madeleine i Florida

Madeleine vill ha mycket tid med barnen och slippa vara bunden till ett pressat, kungligt, schema.

När kungabarnen var små hade drottning Silvia ett evigt sjå när hon skulle få Madeleine att att stå fint och hälsa på utländska kungligheter och andra högt uppsatta gäster. Hon ville gå sin egen väg och hade hon inte lust att sitta still under en högtidlig middag sprang hon iväg för att hitta på någonting annat.

Madeleine älskar friheten i USA

Madeleine har alltid älskar frihet och hade hon bott i Sverige hade måna förväntat sig att få se henne på de kungliga tillställningarna. Små som stora. Ett sådant inrutat liv med en kunglig kalender, full av uppdrag, hade inte passat henne. Hon har dessutom sagt att hon vill vara hemma med sina barn, så mycket det bara går. Och ett stillsamt familjeliv, utanför offentligheten, hade förstås inte vara möjligt i Sverige.

prinsessan madeleine

I Miami kan Madeleine och Chris röra sig som vilka som helst. Den friheten värderar prinsessan otroligt högt.

Chris kan inte sköta sitt arbete i Sverige

Chris O’Neill tackade nej till att bli prins av Sverige för att kunna fortsätta sin affärsverksamhet. Han syns vid kungafamiljens sida under större högtidstillfällen med har inget behov av att verka i konungens tjänst. Under 2018 bodde prinsessfamiljen en kort period i Sverige. De huserade då i prinsessan Madeleines femrummare på Hovstallet men i övrigt har Chris inte en så stark relation till Stockholm. Han vill vara där han kan sköta sitt arbete på bästa sätt. Och just nu är det i USA.

Prinsessan Madeleine har alltid älskat storstadslivet och trivdes otroligt bra i New York och London. Nu har familjen precis flyttat in i ett nytt hus i Florida och prinsessan har anammat den amerikanska livsstilen fullt ut. Hon älskar att kunna röra sig fritt utan människor som vill ta selfies eller paparazzis som gömmer sig i buskarna. Visst uppskattar Madeleine att snälla svenskar som kommer fram för att ge henne komplimanger, när hon är hemma i Sverige, men hon vill inte ha det så till vardags.

Foto: TT