Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför tvingas Victoria tacka nej till dansen – stoppas av familjens regel

18 apr, 2023, 16:00 
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria ställer inte upp på dans – eftersom kungafamiljen har en regel.
Annons

Kungen brukar ofta ha en ganska stram framtoning. Han tar sitt ämbete på stort allvar och går in i varje uppdrag med en professionell inställning.

Det här har smittat av sig på resten av familjen. Kronprinsessan Victoria är en uppsluppen typ, mer så än sin pappa – men det hör ändå inte till vanligheterna att hon tar en svängom.

Victoria och Daniel slopar Solliden – väljer VärmdöBrand logo
Victoria och Daniel slopar Solliden – väljer Värmdö

Kronprinsessan Victoria tackar nej till dans

Det här var ett av spörsmålen som Aftonbladets kungaexpert Jenny Alexandersson svarade på när läsarna fick möjlighet att ställa frågor.

Den exakta formuleringen löd:

Får vem som helst lov att bjuda upp medlemmar ur kungafamiljen till dans om man skulle vara på samma fest, eller är det de själva som måste ta initiativet?

Jennys svar:

Annons

– Kungafamiljen dansar nästan aldrig vid officiella tillfällen. Skulle de tacka ja till en dans så måste de ju dansa med alla och det går ju inte. Men självklart tar de sig en svängom vid privata tillställningar om de är på det humöret. Då är de bland nära vänner och ingen skulle ta illa upp ifall drottningen skulle vilja avstå en dans. Vill man vara riktigt artig så kan man ta som regel att låta kungligheterna själva välja om de vill bjuda upp till dans eller inte.

Men detta betyder inte att vi aldrig fått se kungafamiljen svänga de lurviga. Vem minns inte när Polar Music Prize, Polarpriset i folkmun, delades ut till poporaklet Max Martin? Då avslutades kvällen på Konserthuset med att "Can't stop the feeling", en av låtarna som Max Martin producerat åt världsartisten Justin Timberlake, framfördes.

Otroliga klippet – vilken dans!

Ni har säkert sett klippet.

Kungen går först i ledet, men drottning Silvia är inte mindre danssugen hon. Sedan ansluter kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Christina.

En magisk stund!

Annons