Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför undviker Camilla att träffa styvsonen Harry

09 maj, 2024, 19:00 
Victoria Morand
Camilla tar tydlig ställning i prins Harrys besök till England.
Annons
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”Brand logo
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”

Ett år efter kung Charles historiska kröning gör hans partner, drottning Camilla, ett besök till en grundskola vid Westminster Abbey.

Besöket infaller under samma datum som prins Harry återvänder till Storbritannien – nu står det klart att de inte kommer träffa varandra.

Splittringen mellan Harry och Camilla

Att det finns splittringar inom det brittiska kungahuset råder det ingen tvekan om. Det var 2018 som prins Harry gifte sig med skådespelaren Meghan Markle. Knappt två år efter att de gifte sig valde paret att lämna kungahuset och flytta till Los Angeles för att satsa på sina egna projekt och sin familj.

Annons

Enligt den brittiska hovexperten Ingrid Seward har det uppstått en spricka i relationen mellan Harry och Camilla. Hon menar att Harry inte känner någon respekt för sin pappa kung Charles hustru sedan 2005.

Hon säger också att han inte är speciellt sugen alls av att ha en nära relation med henne.

Camilla på invigningen.Pool

Undviker att träffa varandra

Camillas besök till Westminster Abbey inträffar samtidigt som prinsen kommer in med flyg till Storbritannien. Harrys evenemang var bara tre mil bort från där kung Charles var på Clarence House, medan Camillas utflykt var i London.

Annons

Anledningen till prinsens besök är på grund av ett 10-års jubileum för Invictus-spelen för para-atleter som Harry var med och skapade 2014.

Paret tillsammans.Hollie Adams

Prinsen hade förhoppningarna uppe för att få träffa sin pappa, kung Charles, under hans korta besök. Senast Harry träffade honom var i samband med hans cancerdiagnos – men Harrys talesman bekräftade att han inte kommer att få träffa kung Charles.

Bild: TT

Annons