Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför vägrade prinsen komma till sonens bröllop

11 jul, 2017, 12:30 
Agneta Nisbeth
Vill ha tillbaka slottet som sonen fick i present.
Annons

Prinsessan Caroline kom som bekant inte till bröllopet mellan prins Ernst August jr och hans Ekaterina, men alla hennes barn fanns i alla fall på plats i Tyskland under vigseln i kyrkan under helgen.

Caroline vill väl heller inte träffa sin forna väninna Chantal Hochuli, mamman till brudgummen. Det var nämligen prinsessan som bröt upp det äktenskapet…

Bröllopet och festen efteråt blev i alla fall lyckade och gav familjen en chans att träffas under trevliga former.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Med under festligheterna var också brudgummens bror, prins Christian av Hannover och hans fästmö Alessandra de Osma, kronprins Pavlos och prinsessan Marie Chantal, prinsessan Olympia och prins Alexios från det grekiska exkungahuset.

Men en som vägrade komma till bröllopet var brudgummens far, prinsessan Carolines make prins Ernst August. Tyska tidningar fylls nu av olika skvaller om skandalprinsen som funderar på att göra sonen arvlös. Han kräver också det pampiga familjeslottet åter, som han ”gav bort” för ett antal år sedan. Det sägs att denna gest inte bara var av kärlek till sin äldste son utan också av rena skatteskäl. Men nu vill han i alla fall ha tillbaka slottet.

Annons

– Det var inte ett lätt beslut, men jag måste tänka på vad som är bäst för familjen Hannover. Slottet har varit i vår familjs ägo under många hundra år.

Varför denna oro över att slottet ska försvinna ut familjens ägo är inte klart, några menar att pappa Ernst August fruktar att han inte längre kan kontrollera vad som händer med huset vid en eventuell skilsmässa mellan Ernst August jr och Ekaterina.

Den kontroversielle prinsen har också gjort sig känd för både våldsamt uppträdande. Ernst August sr blev dömd för misshandel 2004 och har också orsakat en diplomatisk incident efter att ha kissat på en turkisk paviljong under mässan Expo 200 i Hannover.

På grund av sin förtjusning i alkohol har den 63-årige prinsen också legat på sjukhus ett antal gånger, bland annat låg han i koma bara en dag innan prinsessan Carolines pappa furst Rainier avled 2005.

Det sägs också att anledningarna till att prinsessan Caroline inte skiljer sig från sin skandalomsusade make är att hon varken vill förlora sin titel, som prinsessan Caroline av Hannover, eller bryta upp sitt tredje äktenskap, katolik som hon är. Men vad den riktiga anledningen är det givetvis bara hon som vet.

https://www.youtube.com/watch?v=Vp-T47Q_0yk

Foto: IBL

Annons