Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför valde Harry och Meghan namnet Archie – blinkningen till Riverdale

09 maj, 2019, 10:33 
AvEmma Sanderberg
Trots att det har spekulerats hej vilt om vilket namn den lilla nyfödda bebisen skulle få så var det ingen som gissade på just Archie Harrison. Men vi tror att båda namnen har sin förklaring!
Annons

Igår kväll la Harry och Meghan upp ett foto på Instagram och avslöjade vilket namn de skulle ge sin nyfödda bebis. Namnet de valt var, något överraskande, Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Det har länge spekulerats kring vilket namn de skulle välja och vid ett tillfälle trodde man att det brittiska hovet hade råkat avslöja sig.

Det var ett par rojalister som uppmärksammat att det var ett flertal webbsidor som hade “registrerats och reserverats” i tre olika namn på hovets hemsida. De namn som då hade registrerats var “prince-arthur, prince-james och prince-alexander”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Den otroligt fina bilden som Harry och Meghan la ut på Instagram igår.
Den otroligt fina bilden som Harry och Meghan la ut på Instagram igår.

Men som vi nu vet så visade sig detta inte stämma, utan de valde istället Archie Harrison. Men varför valde de just Archie är frågan? Vi vet inte riktigt säkert ännu, men det kan vara så finns en väldigt tydlig blinkning till en väldigt populär tv-serie som just nu är extremt populär på Netflix…

Annons

Karaktären Archie i serien Riverdale

Det är nämligen så att en av huvudkaraktärerna i den populära och omtalade amerikanska serien Riverdale som heter just Archie. Tv-serien är baserad på serietidningen Archie (Acke på svenska) som gavs ut åren 1969–2002. Riverdale utgår inte helt från serietidningen utan har en egen handling, men det är samma karaktärer med som i originalserien.

Minns ni serietidningen Acke? Riverdale är baserad på just den tidningen.
Minns ni serietidningen Acke? Riverdale är baserad på just den tidningen.

Karaktären i både serietidningen Archie och tv-serien Riverdale som heter just Archie, är dessutom rödhårig, vilket också är roligt med tanke på att Harry är rödhårig. Än så länge finns det två säsonger ute och en tredje är på gång.

Nu skojas det hejvilt att Meghan har passat på att titta på Netflix under mammaledigheten och precis som många andra fastnat vid serien Riverdale och fått inspiration till namnet Archie därifrån. Med tanke på att Meghan själv har en bakgrund som skådespelerska så är det nog inte helt omöjligt.

Karaktären Archie i Riverdale är precis som Harry rödhårig.
Karaktären Archie i Riverdale är precis som Harry rödhårig.

En del kopplar även namnet till sina husdjur, då Archie är ett populärt namn i England att döpa framförallt sina hundar till. Ett av alla inlägg på Twitter innehåller en bild på en hund där en person skrivit “Jag kan stolt berätta att Meghan och Harry hyllade oss genom att döpa sitt barn efter vår hund, Archie.”

Lilla Archies namn betyder i grunden genuin, äkta och modig. Passande för Meghans och Harrys lilla guldklimp.
Lilla Archies namn betyder i grunden genuin, äkta och modig. Passande för Meghans och Harrys lilla guldklimp.

Vad betyder Archie då? Från början är det ett Engelskt och skotskt förnamn och en förkortning av namnet Archibald. Namnet kom till England genom normanderna och blev vanligt i Skottland under medeltiden. Namnet är sammansatt av de germanska komponenterna “ercan” som betyder genuin eller äkta, samt “bald” vilket betyder modig. Det finns nog alldeles säkert en baktanke från Harry och Meghan i och med namnets betydelse och det är riktigt fint!

Annons

Hyllningen till pappa Harry

Mellannamnet Harrison har det också pratats mycket om och många tror att det kommer från att bebisen är “Harrys son”. I så fall är det ju verkligen en fin hyllning till pappa Harry!

Harry var överlycklig när han delade med sig av nyheten att han och Meghan hade fått en son.
Harry var överlycklig när han delade med sig av nyheten att han och Meghan hade fått en son.

Sedan fick Archie Harrison efternamnet Mountbatten-Windsor som är det efternamnet som används av den brittiska kungafamiljen. Även om Archie inte fanns med bland namnspekulationerna är det ett otroligt fint namn som säkert kommer explodera i popularitet i England nu när den kungliga bebisen heter det.

 

Läs mer

Foto: TT

Annons