Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför valde prinsessan Sofia samma smycke som Carola

16 mar, 2019, 19:00 
Kungligheter gillar att köpa vingar för pengarna. Sångerskan Carola Häggqvist bar ett symboliskt smycke i tv och det dröjde inte länge förrän vi också snart fick se det runt prinsessan Sofias hals.
Annons
Emma Israelsson

Svenska designern Emma Israelsson berättar nu om halssmycket i guld, som flög som en raket in i kungahuset och blev oerhört populärt. Hur kommer det sig att just glimrande fågelmotiv lockar drottningar, prinsessor och celebriteter att bära dessa genom alla tider? Här får ni svaret.

Brosch

Om ni har vägarna förbi Paris i vår, så ta en sväng in på 31, rue Danielle Casanova nära Place Vendôme. Där öppnar nämligen L’Ecole des Arts Joailliers en ny utställning den 15 maj 2019 med namnet “Paradis d’oiseaux” (Fågelparadiset). Det är ett urval av symboliska broscher från två privata samlingar och arvsfonder  från Van Cleef & Arpels.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Sofia

Fågeln har i alla tider inspirerat juvelkonstnärer över hela världen. Den här gången tar vi en titt på hur populärt det är med glittrande fåglar i smyckeskrinet. Prinsessan Sofia bär ibland en utsökt berlock – ett smycke som också Carola har.

Israelsons fredsduva
Motivet med fredsduvan finns som ring i silver och i guld.
Annons
Annons
Emma Israelsson

Emma Israelsson bor i Strängnäs med sin man och tre barn. På bara några minuter kan hon promenera till lägenheten inrymd i en vacker sekelskiftesvilla med utsikt över Mälaren.

Fredsduvan finns också som örhängen

Den moderna, ljusa ateljén är belägen i ett charmigt trähus i Strängnäs idylliska stadskärna. Det är en stor fördel för en trebarnsmamma att ha kontoret nära hemmet. Nedanför finns en brygga där det blir sköna eftermiddagsdopp sommartid. Badar gör familjen Israelsson också på landstället, dit de åker för att komma naturen nära.

Annons
Drottning Noor
Drottning Noor i glimrande fågelbrosch

Pionjär inom välgörenhet

Fåglar har alltid inspirerat kungligheter

I kungahusen kan vi se hur populärt det är med glittrande fåglar i smyckeskrinet. Här kan vi se en ung drottning Noor med en juvelströdd brosch med näbb, klor och vingar.

Foto: TT, Patrik Österberg

 

 

 

 

Annons