Därför valde Victoria att skaffa hund – just nu

Victoria och Daniel har skaffat hund
Det är ingen slump att hundvalpen har flyttat in på Haga – just nu. Här är bakgrunden till Victorias och Daniels privata beslut.
Annons

Inget ont som inte har något gott med sig. Till och med mitt i kungafamiljens egen coronakris. För det är ju ingen slump att kronprinsessan Victoria och prins Daniel har valt att skaffa hund just nu.

Att ha en liten valp är ett jobb som kräver massor av tid och stort engagemang, och den här våren har de – som många av oss andra – kunnat tillbringa nästan all sin tid hemma. Hela deras jobbplanering fick ju läggas i frysboxen och alla uppdrag på fältet och alla planerade utlandsresor fick ju blixtsnabbt ställas in.

Annons

Så nu fanns plötsligt tiden och möjligheten – och så gjorde deras lilla pudelvalp entré på Haga.

Annons
Victoria Oscar och Estelle i Hagaparken med nya hunden
Victoria, Oscar och Estelle på promenad i Hagaparken med den nya familjemedlemmen – som kurar innanför Victorias jacka.

Äntligen en egen hund för prinsessan Estelle och prins Oscar. Och dessutom ett sällskap för dem den här kanske lite långtråkiga våren när familjen inte kan hitta på lika mycket kul som de brukar, eftersom Victoria och Daniel har hemmaisolerat och måste stanna på Haga.

Victoria med kungens labrador Charlie på sin ettårsdag 1978.
Victoria har haft hund hela sitt liv. Hät med kungens labrador Charlie 1978.

Flera hunduppfödare har också vittnat om att efterfrågan på valpar rent generellt har vuxit sedan fler börjat arbeta hemifrån.

Annons

Samtidigt är ju hundägande ett väldigt långsiktigt projekt, kanske för 15-16 år framöver, det vet inte minst kronprinsessan Victoria som har vuxit upp i ett hem där hundarna har avlöst varandra. Från labradoren Ali, alias Charlie, som fanns där när hon föddes, till hennes egna första hund, cavallier king charles-spanieln Cissi och fram till kungens trogna vän, den bayerska viltspårhunden Brandie.

Kungen på Stenhammar med sin hund Brandie.
Kungen på Stenhammar med sin hund Brandie.

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Därför valde Victoria att skaffa hund – just nu”

 1. Dorothea skriver: 2 maj, 2020

  Barnen är nu också stora nog att förstå regler och principer angående hundhållning. Vad man får och inte får göra med en valp, och vad valpen får och inte får göra. Jag antar att vissa regler ska till för att det ska funka ned Daniels allergi. Hunden får säkert inte vistas i alla rum osv. Vi får hoppas att det funnar.


 2. caterine skriver: 3 maj, 2020

  Det är Victoria som “skaffar hund” Daniel verkar inte ha mycket att säga till om i den familjen.


 3. Anna skriver: 3 maj, 2020

  Å andra sidan behöver KP-paret aldrig oroa sig över hundvakt när de ska ut och representera….ej heller tror jag att de står för daglig skötsel och promenader till vardags.


 4. Fundering skriver: 8 maj, 2020

  Om det är riktigt att Daniel är allergisk mot bl a hund är det hemskt att inte en läkare har förklarat för Victoria vad det innebär för Daniel om hon skaffar hund. Man kan aldrig skilja en familjehund från någon i familjen. Allt tyder väl på att Daniel inte är allergisk.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar