Därför valde Victoria namnen Estelle och Oscar

prinsessan estelle prins oscar
Namnet Estelle kom som en chock medan Oscar fanns med på bettingbolagens topplistor. Men varför heter Victorias och Daniels barn som de gör? Vi har svaren!
Annons

Estelle och Oscar. Två helt olika namn – men båda har kopplingar till den kungliga historien. Minns du vad som ligger bakom Victorias och Daniels val av namn? Här kommer en påminnelse!

Prinsessan Estelle

Den 24 februari, dagen efter Estelles födelse, tillkännagav kungen prinsessans namn. Och visst var det många som blev förvånade över Victorias och Daniels val. Estelle? Hade det namnet ens någon kunglig koppling?, var det många som frågade sig. Men det hade det ju förstås. Alla som kan sin kungliga historia vet att kronprinsessparets lillsessa är döpt efter amerikanskan Estelle Bernadotte som levde mellan åren 1904 och 1984. Hon var gift med kungens gudfar Folke Bernadotte och har beskrivits som en vacker och skarpsynt kvinna. Dessutom heter ju hagasessan Désirées första barnbarn Estelle så nog fanns namnet i Victoria och Daniels närhet långt innan de fick en egen dotter.

Prins Oscar

Till skillnad från Estelle var namnet Oscar mer väntat. Det är ett vanligt kunganamn och Oscar den II var ju farfars farfar till vår nuvarande kung. År 2015 var dessutom Oscar det fjärde vanligaste namnet på nyfödda pojkar så Victoria och Daniel visade, med andra ord, både folklighet och att de värnar om historien. Dessutom heter ju kronprinsessans kusin Oscar Magnuson. En släkting hon håller väldigt kär.

Annons
Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Därför valde Victoria namnen Estelle och Oscar”

 1. Catherine skriver: 21 september, 2019

  Jag tycker att argumentet att “Estelle” kommer av F. Bernadottes hustru är alltför långsökt…på vilket sätt skulle han eller hustrun ha gjort ett sådant in-/avtryck på kronprinsessparet? Trots allt talar vi inte om vem som helst utan om en tronarvinge och framtida drottning. Och kopplingen till prinsessan Désirées barnbarn är bara för mycket.
  De övriga namnen blir bara fel…OK att de ville att hon skulle ha mormors+farmors namn och gudmoderns, men de borde ha tänkt på helheten. Estelle Silvia Ewa Mary blir bara fel på en kunglig person som ska föra historien vidare. Hon är jättesöt, men namnen passar inte ihop och det blir bara fel.


  1. konsttanten skriver: 23 september, 2019

   Victoria har säkert mer information om den tidigare Estelle, annars hade hon aldrig valt det namnet. Dessutom är Estelle ett otroligt vackert namn.
   Att en kunglig person inte kan heta de fyra namnen, förstår jag ingenting av. Historien utvecklar sig i nutiden.


 2. Minna Miller skriver: 23 september, 2019

  Estelle är inte namnet jag har valt till blivande drottning.Desiree skulle jag har valt.


 3. annalotta skriver: 23 september, 2019

  konsttanten,

  Det handlar om att namnkombinationen blir klumpig och omelodiös att uttala. Med samma resonemang hade min tös hetat Julia Carina Gertie Gunvor…


  1. konsttanten skriver: 23 september, 2019

   Det är namnens tyngd och inte melodin som räknas.


 4. Desirée skriver: 23 september, 2019

  Betvivlar att de har valt namnet Oscar för att vara folkliga… namnet är nog valt för att det är ett (franskt) Bernadottenamn och för att de tycker om det. Har aldrig hört Victoria säga att Estelle är uppkallad efter Estelle Manville, långsökt att hon skulle vara uppkallad efter Desirée barnbarn.


 5. annalotta skriver: 23 september, 2019

  konsttanten,

  Det resonemanget hade möjligen hållit om man utgått från den kungliga namntraditionen. Dit räknas inget av sessans namn.


  1. konsttanten skriver: 24 september, 2019

   De kungligas namn förändras med tiden, vilket är helt rätt.


 6. charlotte skriver: 26 september, 2019

  Jag hade hoppats att någon av flickorna skulle hetat Charlotte eller Elisabeth. De är både kungliga och vackra namn. Både Victoria och Madeleine har gått efter sina vänners barns namn och att de ska vara ovanliga. Pojknamnen är ju däremot söta.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar