Därför valde Victoria namnen Estelle och Oscar

prinsessan estelle prins oscar

Namnet Estelle kom som en chock medan Oscar fanns med på bettingbolagens topplistor. Men varför heter Victorias och Daniels barn som de gör? Vi har svaren!

Estelle och Oscar. Två helt olika namn – men båda har kopplingar till den kungliga historien. Minns du vad som ligger bakom Victorias och Daniels val av namn? Här kommer en påminnelse!

Prinsessan Estelle

Den 24 februari, dagen efter Estelles födelse, tillkännagav kungen prinsessans namn. Och visst var det många som blev förvånade över Victorias och Daniels val. Estelle? Hade det namnet ens någon kunglig koppling?, var det många som frågade sig. Men det hade det ju förstås. Alla som kan sin kungliga historia vet att kronprinsessparets lillsessa är döpt efter amerikanskan Estelle Bernadotte som levde mellan åren 1904 och 1984. Hon var gift med kungens gudfar Folke Bernadotte och har beskrivits som en vacker och skarpsynt kvinna. Dessutom heter ju hagasessan Désirées första barnbarn Estelle så nog fanns namnet i Victoria och Daniels närhet långt innan de fick en egen dotter.

Prins Oscar

Till skillnad från Estelle var namnet Oscar mer väntat. Det är ett vanligt kunganamn och Oscar den II var ju farfars farfar till vår nuvarande kung. År 2015 var dessutom Oscar det fjärde vanligaste namnet på nyfödda pojkar så Victoria och Daniel visade, med andra ord, både folklighet och att de värnar om historien. Dessutom heter ju kronprinsessans kusin Oscar Magnuson. En släkting hon håller väldigt kär.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: