Därför var inte Chris med på Madeleines Childhood-gala

prinsessan madeleine chris o'neill

Prinsessan Madeleine arbetar mer än någonsin medan Chris blir alltmer osynlig. Vi har förklaringen!

Prinsessan Madeleine har varit väldigt synlig de senaste månaderna. Hon har både talat om sin nya bok Stella och hemlighet, gjort intervjuer och gått på galor. Och vid nästan alla tillfällen har den kungliga representationen skett utan Chris O’Neill. Nu senast gick prinsessan på den stora Childhood-galan i New York medan Chris stannade kvar hemma i Florida.

Drottning Silvia prinsessan Madeleine

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine vid årets Childhood-gala. Chris O’Neil stannade kvar hemma i Florida.

Det var förra året som prinsessparet flyttade till Miami och numera arbetar Chris från USA medan Madeleine pendlar hem till Sverige och New York – där välgörenhetsorganisationen Childhood har kontor. Det nya livet i Florida tillåter även Madeleine att vara en mer närvarande mamma, som kan ta en aktiv roll i barnens aktiviter och skolgång, utan ett hektiskt schema som stör.

Förr syntes Chris alltid vid Madeleines sida

Familjelivet är otroligt viktigt, både för Madeleine och Chris. Deras ambition är att någon av dem alltid ska vara hemma med Leonore, Nicolas och Adrienne. De vill, i så stor mån som möjligt, undvika att ta in hjälp när det kommer till barnen. Även om de förstås använder sig av en barnflicka vid behov.

När paret var nyförälskade, och prinsessan hade presenterat sin hemliga amerikan för svenska folket, syntes Chris alltid vid Madeleines sida. Inte minst vid olika Childhood-evenemang. Både hovet och paret själva var måna om att svenskarna skulle få lära känna Chris och för att detta skulle lyckas fick han följa med på det mesta.

madeleine chris

För några år sedan följde Chris alltid med prinsessan Madeleine i hennes kungliga representation.

Barnen är viktigast för Madeleine och Chris

Till och med vid Riksmötets öppnande, år 2013, syntes Chris i det kungliga vimlet. Året efter såg vi honom vid en stor Childhood-gala på Berns, i Stockholm, och samma år var han även gäst vid Polarprisgalan.

chris madeleine silvia

Chris, Madeleine och Silvia på en Childhood-gala på Berns, år 2014.

 

kungafamiljen

Nu var det längesedan vi såg Chris vid kungafamiljens sida.

Men efter en flytt över Atlanten och tre barn ser Madeleines och Chris liv annorlunda ut. Nu är barnen och det dagliga arbetet viktigare än att visa upp sig på olika galor.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: