Bilderna från Harry och Meghans resa till Afrika

27 sep, 2019, 19:00 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Meghan Harry
Vi har valt ut de härligaste stunderna på resan. Från det att prins Harry och Meghan landade i Sydafrika till prinsen lämnade familjen.
Annons

Många varma möten med Sydafrikas befolkning har det blivit för prins Harry och Meghan. Var än de kommer så välkomnas det brittiska kungliga paret med både värme, nyfikenhet och väldigt mycket kärlek.

Har hänt en del

Nu har det gått några dagar sedan prins Harry, Meghan och Archie landade i Kapstaden och det har hänt en hel del sedan dess.

Prins Harry Meghan i Afrika

Första stoppet på resan var Justice Desk Project i kåkstaden Nyanga, där prinsparet fick höra om gruppens arbete med att säkra tillvaron för kvinnor och barn. Men paret fick också tillfälle till att ta sig en svängom till den medryckande musiken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Meghan dansar

Meghan var – som framgår av bilderna – mycket duktig på att dansa, men även prins Harry rycktes med av en kvinna tog med honom ut på gatan. Prinsen “stuffade” runt ett tag han också, till omgivningens stora glädje.

Annons
Harry Meghan

Lite senare under dagen väntade ett besök på The District Six Museum och Homecoming Centre som skapat sig något av eget samhälle i Kapstaden. Meghan var då klädd i en blå klänning och bar svarta kliklackskor på fötterna.

Meghan

I Homecoming Centre fick Meghan och Harry tillfälle smaka på några lokalt producerade rätter. Här har matlagningen nämligen blivit ett sätt att samla folk och göra något gott för samhället – tillsammans.

Annons
Meghan Harry

Dagen efter åkte prinsen och hans hustru iväg till Monwabisi Beach där de fick lära sig med om organisationen Wawes For Change som arbetar med mental hälsa på olika fronter. Både prins Harry och Meghan bar jeans och var allmänt nedtonade klädmässigt denna dag.

harry meghan

Innan de begav sig av tillbaka till sonen Archie som väntade med sin nanny så hann de även med att städa upp i naturen med Commonwealth Litter Programme (CLiP) som speciellt arbetar med att hålla havet och stränderna rena.

Annons
Harry Meghan

Därefter firade man Happy Heritage Day på flera olika sätt och på ett antal olika platser. Först fick de njuta av härlig musik som spelades under en karneval som ägde rum i det härligt färggranna distriktet runt Bo Caap Street i Kapstaden.

harry meghan moské

Efter dans på gatan och glad musik väntade ett mer stillsamt besök i stadens äldsta moské Auwal Mosque där de, precis som alla andra, tog av sig sina skor. Meghan satte också en sjal om sitt hår innan hon klev in i moskén.

Annons

Svårt att stiga upp

Till en av besökarna sa prins Harry att han ibland nästan hade svårt att stiga upp ur sängen på grund av alla problem som han menade fanns i världen just nu.

Meghan Afrika

Paret bjöds också på lite mat efter besöket i moskén, då var det Shamielah Samsodian och deras familjer som bjöd in hertigparet av Sussex till sitt eget hem för en kopp te. Familjen hade dessutom dukat upp massor av godsaker – både salta och söta kakor – som Meghan artigt och förtjust smakade på.

harry-meghan-archie-africa-tt

Under onsdagen fick vi sedan bilderna vi väntat på så länge, nya underbara på deras son Archie Harrison. Familjen besökte ärkebiskop Desmond Tutu och hans dotter Thandeka och då tyckte de tydligen Archie kunde följa med. Något vi verkligen tackar för!

Annons
Archie Meghan

Men allas ögon var trots allt på den söte lille Archie som verkligen växt sedan vi senast sett honom och grabben verkade heller inte ha några problem med att fotograferna plåtade honom med sina blixtar. Archie har tydligen också fått ett gulligt smeknamn, mamma Meghan kallade honom nämligen Bubba under dagen.

Intensivt för Meghan

–Att vara en arbetande mamma på resande fot med en bebis, ja kära nån det är intensivt, men allt är också så spännande! Sa Meghan till pressen.

Men efter detta blir det nu inte fler uppdrag för Meghan tillsammans med prins Harry på ett tag. Han ska nu resa vidare på nya uppdrag i andra närliggande länder, närmast till Botswana.

Annons
Meghan

Under onsdagen kom Meghan – klädd i svart – till Woodstock Exchange där hertiginnan fick träffa kvinnliga entreprenörer av olika slag via gruppen Ladies who launch!

–Genom att agera där du är, i det lilla, kan du göra en stor skillnad, sa Meghan under eftermiddagens möte.

Meghan i Sydafrika

Lite senare under eftermiddagen tog sig Megan till mothers2mothers där hon träffade hiv-drabbade mammor och deras barn. Hon passade också på att dela ut lite gamla kläder från Archie och några av hans kompisar.

Annons

–Vi ville ge något från oss till er, sa Meghan.

prins Harry

Prins Harry reste sedan över till Botswana, där han bland annat hjälpte några skolbarn att plantera träd i Chobe National Park som är Afrikas största park för elefanter.

 

Därefter åkte prinsen vidare till nästa land, Angola och provinsen Dirico. Precis som mamma prinsessan Diana gjorde på sin tid så besökte Harry ett område som än idag håller på rensas på minor.

–Jag är mycket stolt över att gå i min mors fotspår, sa Harry.

Foto: TT

Se en film här från besöket i Sydafrika – med Archie

Annons