Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det här visste du inte om de kungliga faddrarna

10 okt, 2015, 17:56 
Ellen Myrgård Lindén
Annons
madeleine-chris-leonore-ibl

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har noga valt ut sex faddrar som ska stå framme vid altaret under morgondagens dop. Här är de! 

Från Stockholmsväninnan till kusin vitamin. Att få frågan om att vara fadder till en liten prins är en stor ära. Men vilka är då de sex som prinsessan Madeleine och Chris har valt ut? Vi har svaren!

prins-carl-philip-hovet

1. Det var under ett besök i Dalarna som prins Carl Philip berättade att han hade fått det ärofyllda uppdraget att vara fadder åt prins Nicolas. “En härlig liten kille”, som prinsen beskrev honom. Kronprinsessan Victoria är en av faddrarna till prinsessan Leonore.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Natascha-&-Ernst-Abensperg

2. Natascha Abensperg und Traun är Chris halvsyster på mamma Eva O’Neills sida. Hon är gift med den österrikiske greven Ernst von Abensperg und Traun (som i sin tur är fadder åt prinsessan Leonore) och tillsammans har de barnen Milana, Chiara och Moritz. Natascha var tidigare moderedaktör på det engelska magasinet Tatler. Familjen bor i Österrike.

gustaf-magnuson

3. Gustaf Magnuson är son till prinsessan Christina och Madeleines kusin. Han bor granne med Carl Philip och Sofia på Kungliga Djurgården i Stockholm och är gift med den före detta modellen Vicky Andrén Magnuson. Paret har dottern Désirée.

Annons
Henry D'Abo ibl

4. Henry D’Abo är gift med Chris andra syster Tatjana och tillhör en adlig jordägande familj i England. Han driver ett vackert 1700-tals gods utanför Cambridge. Familjen har tre barn: Jasper, Anouska, och Celina. Jasper var brudnäbb på Chris och Madeleines bröllop och Tatjana är fadder till Leonore.

Katarina-von-Horn

5. Katarina von Horn är väninnan som har vuxit upp tillsammans med prinsessan Madeleine. Hon är gift med Robert von Horn och bor i Djursholm, utanför Stockholm. Katarina är utbildad ekonom och hon har även varit engagerad i stiftelsen Min Stora Dag som ju beskyddas av prinsessan Madeleine. Familjen har en dotter vid namn Lillie.

Annons
marko

6. Marco Wajselfisz (i solglasögonen) är en av Chris absolut bästa vänner som han träffade på en internatskola i Schweiz. Marco äger fastigheter i New York och Berlin och var en av de självklara gästerna vid prinsessan Leonores dop.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL, Kungahuset.se, All Over Press, Stella Pictures

Annons