De ovanliga detaljerna i prins Williams nya julfoto

Kate och William med barnen

Som vi tidigare har berättat har alla i den brittiska kungafamiljen redan skickat ut sina julkort. Men vi har inte berättat om det ovanliga som skett i Kates och Williams fina foto.

Det blev några överraskningar i prins Williams och Kates fina julkort som vi visade här för en tid sedan. Fotot, som är taget av Matt Porteous, visar nämligen en prinsfamilj i jeans – för så är vi verkligen inte vana att se dem! Vi minns ju förra årets julkort som blev kritiserat för att ha varit alldeles för stelt och tråkigt. Så detta år ville man ge en ny sida av trebarnsfamiljen.

Prins William och Kate visar nu glatt upp sig med barnen i trädgården vid Anmer Hall. Kate håller familjens minsting i famnen, prins Louis som föddes den 23 april och som döptes tidigare i år. Bakom Kate och William ser vi prinsessan Charlotte och prins George.

Dessutom ser vi att prins George, som sparkar med benet i luften på bilden, faktiskt bär långbyxor (jeans och svarta Hunter-stövlar) för en gång skull. Han har ju bara setts i kortbyxor på alla foton, förutom då han var med i näbbet vid prins Harrys och Meghans bröllop. För det här med shorts på pojkar är en brittisk överklasstradition.

Tröjan prinsessan Charlotte bär på bilden är ärvd från storebror. Den har prins George burit vid ett tidigare tillfälle, på en bild som togs tillsammans med drottning Elizabeth och hennes 90-årsdag.

Det visar sig också att prinsessan Charlotte använt den stickade blå tröjan tidigare, i samband med hennes födelsedag i maj då hon blev tre år och firade detta med att ömt pussa sin nye lillebror prins Louis.

Även Kate ska ha återanvänt sin tröja, som kommer från svenska Fjällräven. Jeansen hon bär, inte heller så vanliga på hertiginnan av Cambridge, kommer från J Brand.

Bara det att se prins Williams i blåjeans och en rutig skjorta á la skogshuggare är otroligt ovanligt. Men han klär onekligen i allt, så vi klagar absolut inte. Kul att se en charmig familj. Vi önskar dem alla en härlig jul!

Läs även:

Ny bilder! Brittiska kungahuset önskar god jul

Så firar William och Kate jul – vi har alla detaljer!

Kates djärva modeval hyllas av experter

Kunglig strålglans när Kate valde Dianas favorit

Foto: TT