De rörde Victoria till tårar

Det blev en känslosam dag för kronprinsessan Victoria. Stipendieutdelningen, vid Förintelsens minnesdag, berörde henne enormt.
victoria1 stella

Det var en märkbart berörd kronprinsessa som delade ut årets stipendier vid minnesdagen av Förintelsen under onsdagseftermiddagen. 2016 års pristagare blev inga mindre än tjejduon Nadine Gerson har Adina Krantz (bilden) som ligger bakom Zikaron – en organisation vars uppgift är att judiska ungdomar ska föra vidare berättelser från släktingar som överlevt Förintelsen.

victoria2 ste

Stipendierna delas ut i samarbete med Micael Bindefelds stiftelse och när Victoria anlände, till Kungliga Operan i Stockholm, var det festfixaren himself som tog emot.

– Att våga gå från idé till handling är beundransvärt. Ni behövs!, sa kronprinsessan samtidigt som hon lämnade över varsitt diplom till Adina och Nadine.

Och när sångerskan Lisa Nilsson sjöng låten “Handens fem fingrar” med textrader som: “stort är mörkret nu”, “månen är itu” –  så hade Victoria svårt att hålla tårarna tillbaka.

victoria3 ste

Men proffsig som hon är, och trots stundens allvar, så var höggravida Victoria noga med att hälsa på alla i lokalen – inte minst oss journalister.

– Nu är mörkerseendet för alltid förstört, sa hon skämtsamt när fotograferna smattrade av sina blixtrar på vägen in. Så här såg det ut:

Här en bild från Kungahusets Instagram:

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures