Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Den belgiska nationaldagen avlöpte utan incidenter

22 jul, 2009, 10:35 
Agneta Nisbeth
Tack och lov var det inget som hände under det belgiska nationaldagsfirandet. Inga galningar lyckades förstöra den trevliga stämningen och alla såg att njuta av dagen. Speciellt kul verkade barnen ha, fast prinsessan Louise lekar uppskattades inte riktigt av alla...
Annons

Det blev en härligt solig nationaldag som firades med pompa och ståt i Belgiens huvudstad Bryssel. Det var militärparader, flyguppvisningar och en hel massa annat, mer fredligt firande. På plats i Bryssel fanns den kungliga familjen som denna dag tvingats stå under en mycket större polisiär bevakning än tidigare år.

Exdrottning Fabiola under nationaldagsfirandet.
Exdrottning Fabiola under nationaldagsfirandet.

Som vi tidigare berättat har flera hot framförts mot bland annat ex-drottning Fabiola. Men tack och lov avlöpte det hela utan incidenter och alla fick istället njuta av dagens evenemang på alla sätt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Fast fullt så glad var nog ändå inte prinsessan Claire när hennes dotter, prinsessan Louise började dra i mammas hatt mitt under militärparaden. Innan dess hade den femåriga flickan försökt att leka lite med pappa prins Laurents vassa svärd, något som heller inte uppskattades till fullo.

 

Foto: TT

Annons