Den belgiska nationaldagen avlöpte utan incidenter

Den belgiska nationaldagen avlöpte utan incidenter

Tack och lov var det inget som hände under det belgiska nationaldagsfirandet. Inga galningar lyckades förstöra den trevliga stämningen och alla såg att njuta av dagen. Speciellt kul verkade barnen ha, fast prinsessan Louise lekar uppskattades inte riktigt av alla...

Det blev en härligt solig nationaldag som firades med pompa och ståt i Belgiens huvudstad Bryssel. Det var militärparader, flyguppvisningar och en hel massa annat, mer fredligt firande. På plats i Bryssel fanns den kungliga familjen som denna dag tvingats stå under en mycket större polisiär bevakning än tidigare år.

Exdrottning Fabiola under nationaldagsfirandet.

Exdrottning Fabiola under nationaldagsfirandet.

Som vi tidigare berättat har flera hot framförts mot bland annat ex-drottning Fabiola. Men tack och lov avlöpte det hela utan incidenter och alla fick istället njuta av dagens evenemang på alla sätt.

Fast fullt så glad var nog ändå inte prinsessan Claire när hennes dotter, prinsessan Louise började dra i mammas hatt mitt under militärparaden. Innan dess hade den femåriga flickan försökt att leka lite med pappa prins Laurents vassa svärd, något som heller inte uppskattades till fullo.

 

Foto: TT