Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Den japanske kronprinsen Naruhito fyller 50 år idag

23 feb, 2010, 08:00 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprins Naruhito och kronprinsessan Masako.
Kronprins Naruhito och kronprinsessan Masako.

Kronprins Naruhito, fyller 50 år den 23 februari och firas givetvis stort hemma i Japan. Vid hans sida kommer troligtvis även hustrun, kronprinsessan Masako, att finnas trots att hon ännu inte är helt frisk från sin depression.

Kronprins Naruhito föddes in i det japanska kungahuset så för honom är det enorma intresset kring hans person inte något konstigt alls. Han kommer säkert hyllas enormt av det japanska folket på sin 50-års dag. Men för hans tre år yngre hustru, kronprinsessan Masako, har det offentliga livet med alla sina krav skapat vissa problem. Inte minst för att japanska folket fortfarande förväntar sig ytterligare en arvinge och denna gång måste det bara ett gossebarn, för tronföljdens skull.

Rapporter från Japan berättar att Masako visserligen mår mycket bättre nu, men att hon ännu inte helt tillfrisknat efter sitt mentala sammanbrott 2003. En som helt säkert mår fint är i alla fall parets enda barn, prinsessan Aiko, som föddes 2001. Hon ser säkert fram emot firandet av pappa på hans födelsedag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella

Annons