Den långa vägen till altaret – Lussans och Gustavs brokiga kärlekshistoria

Lussan Thott och Gustav
NU GRATIS

I dag säger Louise "Lussan" Gottlieb och Gustav Thott äntligen ja till varandra i Hölö kyrka i Sörmland. Men deras kärlek har inte alltid varit en dans på rosor.

Det är en stor dag för prinsessan Madeleine. Hennes bästa vän Lussan har gift sig med Gustav Thott i eftermiddags. Men kärleken mellan Lussan och Gustav har inte alltid vad lätt. Paret inledde ett förhållande 2006 och relationen varade i flera år. Gustav Thott, som för övrigt är nära vän till Madeleines exfästman Jonas Bergström, gick på flera kungliga fester ihop med Louise “Lussan” Gottlieb. De var bland annat bjudna till kungens privata 60-årsfest på Drottningholm. Kommer ni ihåg?

Lussan Gottlieb och Gustav Thott

Lussan Gottlieb och Gustav Thott på fest på Drottningholm, dagen innan kungens 60-årsdag (2006).

Lussan och Gustav var även gäster på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop som ägde rum den 19 juni 2010. Och vilket strålande vackert par de var!

Läs mer: Först i Svensk Damtidning! Madeleine är tärna på Lussans bröllop

Lussan Gottlieb och Gustav Thott på kroprinsessparets bröllop 2010.

Lussan Gottlieb och Gustav Thott på kroprinsessparets bröllop 2010.

Året därpå gick de på Elle-galan ihop och 2012 planerade Lussan, Gustav och Chris prinsessan Madeleines hemliga 30-årsfest. Sommaren 2013 gifte sig prinsessan Madeleine och Chris, och självklart var bästa vännen på plats tillsammans med pojkvännen och prinsessan Sofia.

Gustav Thott med prinsessan Sofia och Lussan på Madeleines och Chris bröllop

Gustav Thott med prinsessan Sofia och Lussan på Madeleines och Chris bröllop.

Men därefter verkar förhållandet ha fått ett abrupt slut. Efter sju år gick Lussan och Gustav skilda världar. Hon började istället dejta den snygga advokaten Ludvig Blomqvist. Han har tidigare varit tillsammans med Stephanie af Klercker som i dag är gift med prinsessan Madeleines exfästman Jonas Bergström. Även de var på flera festliga tillställningar ihop, bland annat drottning Silvias 70-årsdag och prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop.

Lussan Gottlieb och Ludvig Blomqvist på prinsparets bröllop

Lussan Gottlieb och Ludvig Blomqvist på prinsparets bröllop.

Det var flera som trodde att Lussan och Ludvig skulle bli nästa societetspar men år 2016 tog även deras relation slut. Året därpå gick hon tillbaka till sin gamla kärlek Gustav Thott. Enligt Svensk Damtidnings källor lyckades paret hålla sin förlovning hemlig under flera veckor, och den 12 januari delade de med sig av nyheten till vännerna via sociala medier.

– Det stämmer. Vi är jätteglada, sa Lussan till Expressen.

Paret har också köpt en drömvåning på Narvavägen på Östermalm för över 20 miljoner kronor.

Läs mer: Se bilderna – Leonore som brudnäbb och Madeleine som tärna!

Foto: IBL