Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Den långa vägen till altaret – Lussans och Gustavs brokiga kärlekshistoria

02 jun, 2018, 20:00 
Annie-Li Eriksson
Lussan Thott och Gustav
I dag säger Louise "Lussan" Gottlieb och Gustav Thott äntligen ja till varandra i Hölö kyrka i Sörmland. Men deras kärlek har inte alltid varit en dans på rosor.
Annons

Det är en stor dag för prinsessan Madeleine. Hennes bästa vän Lussan har gift sig med Gustav Thott i eftermiddags. Men kärleken mellan Lussan och Gustav har inte alltid vad lätt. Paret inledde ett förhållande 2006 och relationen varade i flera år. Gustav Thott, som för övrigt är nära vän till Madeleines exfästman Jonas Bergström, gick på flera kungliga fester ihop med Louise “Lussan” Gottlieb. De var bland annat bjudna till kungens privata 60-årsfest på Drottningholm. Kommer ni ihåg?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Lussan Gottlieb och Gustav Thott
Lussan Gottlieb och Gustav Thott på fest på Drottningholm, dagen innan kungens 60-årsdag (2006).

Lussan och Gustav var även gäster på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop som ägde rum den 19 juni 2010. Och vilket strålande vackert par de var!

Annons
Lussan Gottlieb och Gustav Thott på kroprinsessparets bröllop 2010.
Lussan Gottlieb och Gustav Thott på kroprinsessparets bröllop 2010.

Året därpå gick de på Elle-galan ihop och 2012 planerade Lussan, Gustav och Chris prinsessan Madeleines hemliga 30-årsfest. Sommaren 2013 gifte sig prinsessan Madeleine och Chris, och självklart var bästa vännen på plats tillsammans med pojkvännen och prinsessan Sofia.

Gustav Thott med prinsessan Sofia och Lussan på Madeleines och Chris bröllop
Gustav Thott med prinsessan Sofia och Lussan på Madeleines och Chris bröllop.

Men därefter verkar förhållandet ha fått ett abrupt slut. Efter sju år gick Lussan och Gustav skilda världar. Hon började istället dejta den snygga advokaten Ludvig Blomqvist. Han har tidigare varit tillsammans med Stephanie af Klercker som i dag är gift med prinsessan Madeleines exfästman Jonas Bergström. Även de var på flera festliga tillställningar ihop, bland annat drottning Silvias 70-årsdag och prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop.

Annons
Lussan Gottlieb och Ludvig Blomqvist på prinsparets bröllop
Lussan Gottlieb och Ludvig Blomqvist på prinsparets bröllop.

Det var flera som trodde att Lussan och Ludvig skulle bli nästa societetspar men år 2016 tog även deras relation slut. Året därpå gick hon tillbaka till sin gamla kärlek Gustav Thott. Enligt Svensk Damtidnings källor lyckades paret hålla sin förlovning hemlig under flera veckor, och den 12 januari delade de med sig av nyheten till vännerna via sociala medier.

– Det stämmer. Vi är jätteglada, sa Lussan till Expressen.

Paret har också köpt en drömvåning på Narvavägen på Östermalm för över 20 miljoner kronor.

Foto: IBL

Annons