Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Okända bilden på Ewa Westling kommer fram – efter 53 år

25 okt, 2020, 18:00 
Ewa Westling född Westring Olle Westling nygifta. Bröllopsbilden 1967.
Prins Daniels mamma Ewa Westling som blekt blondin – här är bilden som du garanterat aldrig har sett!
Annons
Här säger Ewa Westling ifrån – på kungens 70-årsfirande!Brand logo
Här säger Ewa Westling ifrån – på kungens 70-årsfirande!

Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling har befunnit sig i det kungliga strålkastarljuset i snart 20 års tid – men detta är bilden som du garanterat aldrig har sett!

Men har ni det: Deras bröllopsfoto. Ewa är 23 år och Olle är bara 22. Det togs den 14 maj 1967, deras bröllopsdag. Vigseln ägde rum i Hanebo kyrka i Kilafors och Ewa var en blekt blondin! Hon hade tjock blond sprayad lugg och på huvudet balanserade en liten prinsesskrona ovanpå den härliga 1960-talsslöjan av fluffig tyll.

Ewa Westling Olle Westling prins Daniels föräldrar deras bröllopsfoto bröllopsbild 1967
Ewa Westling som brud: En blekt blondin.

Till tonerna av ”Bröllopsmarsch” ur ”En midsommarnattsdröm” bytte Ewa flicknamnet Westring mot Westling – och sedan blev det fest för 150 inbjudna på Bollbergsgården i Bollnäs.

Men hur såg Ewas och Olles liv egentligen ut innan Daniel föddes? Och hur träffades de?

Annons

Svaret är att Ewa blev uppvaktad på jobbet. Och det är Olle själv som har berättat detta, i en SVT-dokumentär om prins Daniel och hans familj som sändes inför bröllopet 2010.

Det här var i mitten av 1960-talet, och Ewa, som då alltså lustigt nog hette Westring i efternamn, jobbade på posten i Kilafors i Hälsingland.

Och den unga postkassörskan Ewa var alldeles ovanligt snygg och trevlig: Olle Westling berättade med glimten i ögat hur traktens unga män köade framför postluckan så ofta de kunde för att få en chans att säga hej.

Fast det var bara Olle som lyckades få hennes hjärta att klappa, och några år senare blev de alltså man och hustru i den vitputsade 1300-talskyrkan som inte låg så långt från postkontoret.

Ewa Westling Olle Westling på slottet
Ewa och Olle som de ser ut i dag.

Men nu skriver vi 2020 och Ewa och Olle har varit gifta i 53 år. Guldbröllopsdagen rundade de redan 2017, och det är ingen utomstående som vet hur de firade. Men kanske med en svängom? Ewa och Olle har alltid gillat att dansa och var i alla fall tidigare stammisar när Pensionärernas Riksorganisation PRO ordnade seniordans hemma i Ockelbo.

Olle Westling om ”chocken” när Daniel berättade om Victoria

– Vi blev väldigt glada den dagen Daniel berättade att han träffat en flicka, som han ville ta med hem. Men att det var just den flickan visste vi inte, sa Olle sa när han höll sitt hyllade tal på Victorias och Daniels bröllop 2010.

Foto: TT, faksimil.

Annons