Den stora gåtan kring Aris sista timmar i livet – två månader senare

Den stora gåtan kring Aris sista timmar i livet – två månader senare
Ari Behns död hemsöker fortfarande Norge. Fortfarande finns det många frågetecken kring den älskade mannens sista timmar i livet.
Annons

Ari Behns bortgång är en av den norska kungahistoriens stora tragedier. På juldagen hittades författaren, pappa till prinsessan Märtha Louises döttrar Maud, Emma och Leah, död i sitt hem vid Lommedalen.

Annons

Med hjälp av olika vittnesmål kan man pussla ihop en bild av hur Aris sista timmar i livet utspelade sig. Men fortfarande kvarstår några frågetecken.

Annons

Ari Behn död – detta hände i slutet

Olav Bjørshol och Ari Behn
Pappa Olav och Ari.

Vi vet att Ari egentligen skulle fira jul med kungafamiljen i deras hus Kongsseteren i Holmenkollen. Det har både Märtha Louise och Maud berättat.

Men Ari mådde dåligt och lämnade återbud. Hans pappa Olav Bjørshol blev orolig och åkte till Lommedalen, för att Ari inte skulle bli lämnad ensam på jul.

Annons

– Ari var inte ensam då han valde att ta sitt liv. Det verkar som att Ari hade funnit ett slags ro den sista tiden, har Olav sagt till Se og hör.

Polisens uppgift: fyra minuters skillnad

Här kommer sedan en stor lucka i den tillgängliga informationen. När berättelsen som berättats offentlig tar vid, då är Ari död.

– Larmcentralen fick larm från livvakter på den aktuella platsen. Det kom in klockan 16.43. Då larmar vi ambulans och skickar polisresurser till platsen, har Sven Christian Lie, insatsledare i Oslo polisdistrikt, sagt till VG.

Fyra minuter senare hittades Ari Behn hemma i sin villa i Lommedalen. Det vet vi tack vare vakthavande befäl Roger Hjertø vid krimvakten i Oslo polisdistrikt. Klockan var då 16.47.

“Var jag som hittade honom”

Här kommer nästa gåta – varifrån kom livvakterna? Tidigare har det inte funnits någon information som pekat på att Ari åtnjöt livvaktsskydd. Prinsessan Märtha Louise har vanligtvis inga livvakter utan brukar kunna röra sig hyfsat fritt.

I den norska kungafamiljen är det kung Harald, drottning Sonja, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit och deras barn som har livvakter.

Ändå säger alltså polisen att det var livvakter som ringde SOS-samtalet.

Annons

Vi vet i alla fall att pappa Olav var där till slutet. Ari var inte ensam när han tog farväl av den här världen.

– Det var jag som hittade honom. I dag är jag djupt tacksam för att jag fick vara hos honom, har Olav sagt till Se og hör.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Den stora gåtan kring Aris sista timmar i livet – två månader senare”

 1. Noesk skriver: 8 mars, 2020

  Hvorfor har dere bilde av Martha sitt hus i artikkelen? Er flere år siden Ari bodde der.


 2. Dorothea skriver: 8 mars, 2020

  Men GE ER!!! Ni har mjölkat ur Aris död för länge sen!!! Detta är otillständigt!!!

  Förstår att det är nyhetstorka på kunglighetsfronten, men den väntade babyn i Luxemburg kan ni väl skriva om? Kungliga juveler i olika kungahus, typ: Vilken drottning har den vackraste/dyrbaraste/ovanligaste tiaran? Var finns de vackraste kungliga rubinerna? Välj ut varje drottning/prinsessas vackraste långklänning/byxdräkt/sommarklänning etc etc. Vilken kungafamilj har pampigast residens? Ja, ni fattar. Men inget mer om Ari!!!


 3. Kristin skriver: 8 mars, 2020

  Dorothea:

  Enig! Som jeg har skrevet i en kommentar til en annen reportasje ønsker jeg meg mer kongehistorie. Ser Herman Lindkvist skriver dette, men da må man jo ha abonnement?!


 4. HMA skriver: 8 mars, 2020

  Ja, det har blivit många vinklingar på ingenting nytt sista tiden..

  Men det finns ju ett helt Europa där ute, och en massa stiftelser och intressen som kungahusen jobbar för.. apropå.


 5. Grethe skriver: 9 mars, 2020

  Ingen i Norge snakker, undrer eller skriver om dette så hvorfor prøver dere å melke historien med noe som ikke er sant? Hvis dere lurer på dette så skriv det legg ikke ord i munnen på andre. Og når vi ser hva dere her prøver på så ser vi jo at ingenting nytt kommer frem her. Alt det her skrev dere om ved hans dødsfall. La mannen og hans familie få ro og fred.


 6. konsttanten skriver: 9 mars, 2020

  Klockan elva började juldagens gudstjänst och där var Durek med! Jag tror livvakterna om från slottet.


  1. Ulla Lundell skriver: 12 mars, 2020

   Håller med Dorothea det kan inte finnas något kvar att skriva om Ari Behn tänk på hans familj.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar