Den svåra stormen stoppar Kate och William

Kate och William

Det var tänkt att prins William och Kate skulle delta i en regatta för välgörande ändamål nu på fredag. Ett rejält oväder har dock satt stopp för dessa planer och Kate och William tvingas ställa in sin segeltur.

Den omtalade regattan i Cowes var tänkt att bli en riktig fest, både för de ombord på de deltagande båtarna i King’s Cup, men också för den stora publiken på land. Hela 500 platser finns på läktaren, och de är alla gratis.

Men nu meddelar hovet att varken Kate eller prins William tyvärr kommer att dela under fredagens båttävling. De ställer helt enkelt in sin medverkan.

kate william

Visserligen älskar både Kate och William att vara ute på sjön och lär vara ganska vana seglare, men en riktig storm rår de trots allt inte på.

Vågar inte riskera något

Det heta och soliga vädret som Storbritannien haft en längre tid nu i sommar har plötsligt övergått i stormar, regnoväder och åska. Så hovet vågar av förklarliga skäl inte riskera att något allvarligt inträffar.

Kensington Palace meddelade under dagen att “svåra väderförhållanden gjort det omöjligt för hertigparet av Cambridge att delta”.

Paret är med på torsdag istället

Paret kommer istället att vara med nu under torsdagen, då åker runt Isle of Wight. Hovet har tidigare berättat att prinsen och hans hustru, tillsammans med ett gäng på sex stycken kändisar, ska tävla mot varandra i var sin båt.

kate william

Prins William ställa upp för att skära pengar till sin välgörenhetsstiftelse Child Bereavement UK medan Kate samlar in pengar till Royal Foundation.

King’s Cup instiftades av kung George V år 1920. Så det är onekligen en gamman fin tradition som prins William och Kate upprätthåller på sitt eget sätt, genom att själva delta. Ni ser dem här, på en bild i reportaget, tillsammans med den fina bucklan som vinnarteamet får.

Åker över till farmor Elizabeth

Prins William och Kate och resten av familjen har annars njutit av sin semester sedan i mitten av juli, men i september startar åter skolan för de äldsta två barnen och flera uppdrag väntar för pappa och mamma. Fast innan dess kan man anta att de reser – precis som de brukar göra – över till drottning Elizabeth på Balmoral Castle för att umgås med resten av familjen och bara vara ute i den vackra skotska naturen.

Foto: TT