Denna kunglighet vill svenska folket vara för en dag – stor Sifo-undersökning

Denna kunglighet vill svenska folket vara för en dag – stor Sifo-undersökning

Bo på Haga och leva som kronprinsessan Victoria eller vara regent över Sverige i kungens skor för en dag. Svensk Damtidning har genom Sifo frågat Svenska folket vem de helst vill vara i kungafamiljen under en dag.

På uppdrag av Svensk Damtidning har Sifo frågat svenska folket en rad frågor kring kungafamiljen. Alla resultat kan du läsa i veckans nummer av Svensk Damtidning, ute i butik på torsdag. Men redan nu kan vi avslöja resultatet av den kanske roligaste frågan. 1128 svenskar från 16 till 80 år har svarat på frågan “Om du skulle vara någon i kungafamiljen för en dag – vem skulle du vara?” 

Kika i bildspelet nedan för att se svaret!

Just drottning Silvia vill väldigt få svenskar vara för en dag. Endast två procent av de som besvarat frågan valde drottningen. 

Sjätteplatsen delas av prinsessan Sofia och Chris O'Neill. Uppenbarligen vill de tillfrågade inte vara en av familjens ingifta medlemmar. 

Tre procent ville vara prinsessan Sofia eller Chris O'Neill för en dag. 

På femte plats hamnade prinsessan Madeleine och prinsessan Estelle. Endast fyra procent ville leva ett liv i London eller som barn på Haga. 

Fyra procent av de tillfrågade drömde om att få vara prinsessan Estelle för en dag. 

Skulle du vilja leva i prins Daniels skor under en dag? Då har du samma dröm som sex procent av de tillfrågade. 

På en tredjeplats hamnar prins Carl Philip. Nio procent av de 1128 personerna som svarat vill leva som prinsen. 

Skulle du vilja vara regent över Sverige för en dag? Elva procent av de tillfrågade drömmer om samma sak – att leva som kung Carl Gustaf. 

Vinnaren, den flest svenskar skulle vilja byta liv med, är kronprinsessan Victoria! Hela 17 procent skulle vilja få byta liv med kronprinsessan för en dag!