Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Depressionen efter skilsmässan: "Väldigt ledsen och väldigt ensam"

13 jan, 2022, 12:00 
Schaman Durek och Märtha Louise
Prinsessan har talat öppet om sin depression efter den plötsliga skilsmässan.
Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Prinsessan Tessy träffade prins Louis av Luxemburg, storhertig Henris och storhertiginnan Maria Teresas tredje äldste son, när hon gjorde sin militärutbildning. De gifte sig 2006 i ett stort, pampigt och påkostat bröllop – men kärleken varade bara i tolv år.

Tessy och Louis begärde ut skilsmässa 2018, och processen blev officiellt klar i början av 2019. Då hade de hunnit få två söner: Gabriel och Noah. Tessy hade också drabbats av ett missfall, strax före separationen.

Tessy och Märtha Louise möts för samtal

Det var självfallet en mycket tuff tid för Tessy – men hon fick stöd från oväntat håll.

Prinsessan Märtha Louise hade själv varit med om en skilsmässa när hon stötte på Tessy i Abu Dhabi. Deras möte ledde till en ögonblicklig vänskap.

Prinsessan Märtha Louise och Tessy
Prinsessorna möts via Zoom för ett samtal.

– Jag var mitt uppe i skilsmässan. Du sa: ”Jag kan se att du är väldigt ledsen, jag kan se att du är utmattad.” Sedan pratade du om änglar. Att du kan se dem, du berättade om min skyddsängel och vad han hade att säga till mig. Du hade ju skrivit en bok om det. Det samtalet var så uppfriskande för mig. Det helade mig. Jag kände att allt kan hända i världen, så länge jag känner att jag inte är ensam. För jag kände mig väldigt ensam under min skilsmässa, säger Tessy i en intervju hon gjort med Märtha Louise för sin Youtube-kanal.

Annons

"Han har uppfyllt alla behov"

Samtalet leder också in på en gemensam bekant: schaman Durek. Han är som vi alla vet Märtha Louises pojkvän, men också en nära vän till Tessy.

– Du och din partner Durek är ju kända för det, att ni jobbar mycket med det andliga och pratar om det, säger Tessy.

Märtha Louise kommer också in på hur kontroversiell hennes kärlek till Durek blivit.

– Jag tror inte att jag valt en man för att utmana andra på något sätt, det handlar bara om att han har uppfyllt alla mina behov. Vi har en fin relation, vi vet vad vi har. Andra får tycka vad de vill, och om de inte gillar det, då ligger det på dem.

Annons