Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dessa får äran att laga bröllopsmiddagen

27 apr, 2015, 12:30 
Agneta Nisbeth
Annons
carl-philip-sofia-hovet

Traktörerna vid bröllopsmiddagen har nu utsetts – och det blev kanske lite av en överraskning…

Hovate avslöjar nu vilka som fått äran att laga bröllopsmaten, det blir Fredrik Eriksson, Mathias Dahlgren, Markus Aujalay, Henrik Norström och Mattias Ljungberg som har utsetts till traktörer för prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllopsmiddag den 13 juni på Kungliga slottet.

carl-philip-ibl

Prins Carl Philip har sedan ett antal år varit djupt engagerad i och på nära håll följt, våra svenska prisbelönta kockar och deras medverkan i svenska och internationella tävlingar. Bland annat har prinsen följt tävlingarna Årets kock och Bocuse d’Or.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
fredrik-eriksson-carl-philip-ste

Fredrik Eriksson och prins Carl Philip.

Fredrik Eriksson kommer att ansvara för ledning och samordning av traktörerna och det team av kockar och konditorer som skapar bröllopsmiddagen. Fredrik Eriksson driver restaurang Asplund, Långbro värdshus och trädgårdscaféet Bakfickan i Långbro park. Fredrik sitter med i Nobelstiftelsens referensgrupp gällande mat och dryck samt är kreativ ledare och långsiktiga strategier för Restaurangakademien och är juryns ordförande i den svenska kocktävlingen Årets Kock. Fredrik tävlade i den internationella matlagningstävlingen Bocuse d’Or 1993 och placerade Sverige på en sjunde plats.

Annons
mathias-dahlgren-ste

Mathias Dahlgren driver restaurangerna Matsalen, Matbaren och Matbordet under sitt eget namn på Grand Hôtel i Stockholm. Restaurangerna har mottagit ett flertal internationella utmärkelser och har två respektive en stjärna i ansedda Guide Michelin. Mathias tävlade i Bocuse d’Or 1997 och är hittills den enda svenska kock som vunnit guld.

markus-aujalay

Markus Aujalay driver restaurang Winterviken i Stockholm samt Fjällpuben i Åre. Markus är ordförande i Föreningen Årets Kock, blev Årets kock 2004 och kom på femte plats i Bocuse d’Or 2007.

Annons
henrik-norstrom

Henrik Norström driver restaurangerna Lux Dag För Dag, EAT, B.A.R. samt Open Café i Stockholm. Henrik är president i Svenska Bocuse d’Or Akademin och tävlade i Bocuse d’Or 2001 där han vann silver.

mattias-ljungberg

Ett foto från Mattias Ljungbergs twitter.

Mattias Ljungberg driver Tössebageriet i Stockholm. Mattias blev Årets konditor 2006 och är lagkapten i Konditorlandslaget. I Coupe du Monde de la Pâtisserie 2015, VM för konditorer, var Mattias med och tog en sjundeplats. Med det svenska Kocklandslaget är Mattias dubbel guldmedaljör i mat-OS, år 2004 och 2012, och silvermedaljör 2010.

Foto: Kungahuset.se och Stella Pictures, twitter och faksimil bokomslag

Annons