Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dessa kungligheter kommer till det grekiska bröllopet

24 aug, 2010, 14:00 
Agneta Nisbeth
Annons
guests
Kungen och Silvia kommer inte till bröllopet. Men det gör Victoria, Daniel, Carl Philip, Madeleine, Mary, Félipe och Letiza.

 

Även om Grekland är ett exkungahus så väntas ett stort grekiskt bröllop i morgon när prins Nikolaos och hans Tatiana gifter sig och massor av kungligheter kommer att finnas på plats…

Med 350 gäster blir det onekligen en internationell vigsel i morgon. Från vårt svenska kungahus kommer kronprinsessan Victoria och prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.

Prinsessan Marie och prins Joachim kommer till Grekland.
Prinsessan Marie och prins Joachim kommer till Grekland.

Kronprins Frederik och prins Henrik kommer inte

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Danska kungafamiljen representeras av brudgummens kusin prins Joachim och hans hustru prinsessan Marie. Kronprinsessan Mary väntar tvillingar, men kommer trots reströtthet och grossess hit till Spetses. Men kronprins Frederik och pappa prins Henrik är i Kina på OS-uppdrag och kan dessvärre inte närvara. Drottning Margrethe, Nikolaos moster, anländer till bröllopet förstås. Men prinsens andra moster prinsessan Benedikte tvingas stanna i Köpenhamn eftersom en medlem av kungafamiljen alltid måste finnas hemma i kungariket Danmark. Benediktes tre barn, Alexandra, Gustav och Nathalie med familjer väntas också komma.

Drottning Sofia kommer till Grekland, men inte kung Juan Carlos.
Drottning Sofia kommer till Grekland, men inte kung Juan Carlos.

Juan Carlos går inte längre på bröllop

Annons

Spaniens kronprinspar, Félipe och Letizia, prinsessorna Elena och Cristina samt drottning Sofia anländer till bröllopsön.

–Men kung Juan Carlos går inte längre på bröllop. Han gör som brittiska drottning Elizabeth – har som regel att hoppa över dessa event utomlands, berättar en spansk reporter från magasinet Hola! för mig.

 

Prins Nikolaos och Tatiana Blatnik.
Prins Nikolaos och Tatiana Blatnik.

Internationellt brudpar

Bröllopet är en officiell tillställning och en politiskt viktig händelse för det ekonomiskt trötta Grekland. Bland gästerna får vi se en rad betydelsefulla herrar och damer med toppositioner inom näringsliv, kultur- och samhällssfär.

Annons

Men mest internationella av alla är ju brudparet. Prins Nikolaos, 40, föddes i Rom, växte upp i London och har bott tidvis i Schweiz och USA. Tatiana Blatnik har en pappa från Slovenien, hon föddes i Venezuela och växte upp i Schweiz.

 

Svensk Damtidnings reporter Åsa Bönnelyche och fotograf Charles Hammarsten.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Charles Hammarsten, Stella Pictures

Läs även:

Annons