Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel: "Det är inte svårt att få Estelle att röra på sig"

12 sep, 2016, 10:52 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
För fjärde året i rad anordnade prins Daniel Idrottens dag i Hagaparken med målet att få fler barn att röra på sig. Hemma på Haga är det inga problem att få med Estelle ut och röra på sig, säger Daniel.
Annons
d

Prins Daniel var på ett strålande humör när Svensk Damtidning mötte honom under Idrottens dag i Hagaparken igår. Han berättade:

– Det är jättekul att vara här och det är bra att så många barn och vuxna verkar gilla det här. Att de vuxna ger sina barn en möjlighet att testa på olika idrotter.

Prins Daniel peppade under Prins Daniels lopp.
Prins Daniel peppade under Prins Daniels lopp.

Idrottens dag anordnades för fjärde året i rad av prins Daniel och en rad samarbetspartners, bland annat Riksidrottsförbundet och Stockholms Idrottsförbund. Men det var lokala idrottsföreningar på plats som gjorde det hela möjligt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Daniel haga 2016 ibl

Barnen fick testa på löpning i Prins Daniels lopp, armbrytning, boxning, judo och baseball och flera andra sporter.

Daniel baseball ibl

Just baseball tyckte Daniel var roligt och han var väldigt duktig, enligt experterna på plats. För prins Daniel är det viktigt att få barn att röra på sig. Barn behöver minst en timmes motion per dag för att må bra, sade han och berättade samtidigt att det inte är några svårigheter med att få ut prinsessan Estelle.

Annons

– Nej det tycker jag inte. Barn är ju ganska enkla, i alla fall när de är små. Det är ju bara att ta med dem ut om man har den möjligheten.

Estelle gillar att cykla, leka i lekstugan och vara ute på promenad med sina föräldrar. Hon tycker också om att spela bandy och har även fått upp ögonen för gymnastik, har prinsen tidigare berättat.

Daniel anna ibl

Här får Svensk Damtidnings Anna von Koch en liten pratstund med prinsen.

Prinsen var på ett glatt humör och skojar mycket under intervjun.

Daniel och Anna

Se hela filmen här:

Prins Daniel i HagaparkenBrand logo
Prins Daniel i Hagaparken

Av Anna von Koch

Foto: IBL

Annons