Det blir verkligen ett "kungligt" OS

Redan nu har de första kungligheterna anlänt till Storbritannien för att heja på sina respektive länders deltagare – som här på bilden ovan, kronprins Frederik.

Det kommer många kungligheter till OS i London som startar om några dagar. Själva OS invigningen som direktsänds i SVT börjar fredagen den 27 juli klockan 22.00.

Redan under måndagen sågs kronprins Frederik, furst Albert och hans maka furstinnan Charlene samt storhertig Henri från Luxemburg vimla på en mottagning på Buckingham Palace för International Olympic Committee.

Ni ser dem alla på bilderna här intill.

Furst Albert på plats i London.

Kommer många kungligheter

Och det kommer många fler, nästan alla kända kungahus verkar sända olika representanter till tävlingarna. Från Sverige kommer ju som vi tidigare skrivit både kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip, för att senare bytas ut av kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Storhertig Henri från Luxemburg i samtal.

Kate och William

Naturligtvis kommer även de brittiska kungligheterna att finnas på plats, Kate och prins William samt hans bror prins Harry kommer till exempel att vara med på mer än 25 olika evenemang. Då har vi inte räknat in drottningen eller Zara Phillips som dessutom kommer tävla med sin häst i Greenwich.

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL

Läs även:

Leeds fick kungligt besök››

Dags igen för fotografering på Gråsten››