Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det gäller för prins Carl Philip att plugga på...

10 aug, 2011, 09:32 
Agneta Nisbeth
Annons

Nu gäller det för prins Carl Philip att plugga på. Efter höstterminens slut i mitten av januari 2012 är det nämligen tänkt att han ska vara färdigutbildad på Lantbruksuniversitetet i Alnarp.

Där återstår en hel del att göra. Framför allt är det uppsatsen som kommer att kräva sin man. Dessutom fattas några små delar från kurserna lantbruksvetenskap och djurhållningens teknologi samt hela kursen av den tekniska delen i ämnet växtproduktion. Hittills har han lyckats ganska bra.

Ren företagsekonomi

– Han fick betyget 4 i både företagsekonomi tillämpad för agrar näring och i den kursen som består av ren företagsekonomi, berättar kommunikationschefen Anette Neldestam på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

Annons

All min tid

Det är beroende av dessa studier som den 32-årige prinsen inte haft särskilt många officiella åtaganden under det gångna året.

– Studierna tar all min tid, har han förklarat i en intervju nyligen.

Det betyder dock inte att han försummar sin Sofia Hellqvist. Under tennisveckan i Båstad syntes de flitigt ute bland folk och de smög minsann inte med att visa varandra sin kärlek.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Chris Cederlöf

Foto: IBL, Stella Pictures

Läs även:

Annons