Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det hände med Madeleines ex – så lever de i dag

26 mar, 2020, 17:00 
AvMalin Ny
En jurist, en bad boy och en festfixare. Prinsessan Madeleine hade flera pojkvänner innan hon till slut gifte sig med amerikanska Chris O'Neill. Så lever exen i dag!
Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill gifte sig den 8 juni 2013 och makarna lever nu ett trivsamt familjeliv i Florida, USA, med barnen Leonore, Nicolas och Adrienne. Innan dess hade hon dock flera pojkvänner – bland annat en festfixare och en jurist. Vad hände med dem? Vi vet!

Mattias Trotzig

Mattias Trotzig 2001.
Mattias Trotzig 2001.

Madeleines första officiella pojkvän hette Mattias Trotzig, som då jobbade med PR och event. Duon träffades på en festmiddag 2001 och blev därefter ett par. Det dröjde dock inte särskilt länge innan paret gick isär, efter bara sex månader tillsammans var förhållandet slut.

I dag driver Trotzig två företag. Occasion AB, där han är vd, med 42 anställda och en omsättning på över 100 miljoner kronor. Bolaget är i kommunikationsbranschen och jobbar med flera stora svenska bolag. Trotzig har också ett eget investmentbolag.

Annons

Han är sambo med influencern Linn Herbertsson.

Mattias Trotzig med Linn Herbertsson.
Mattias Trotzig med Linn Herbertsson.

Erik Granath

Erik Granath.
Erik Granath.

Efter Trotzig gick Madeleine vidare till Erik Granath, som sågs som något av en “bad boy”. Enligt en artikel i Expressen jagades han av kronofogden och var dömd för narkotikabrott, rattfylla och dessutom en misshandel utanför en restaurang i Visby.

Annons

Granath hade gått på Lundsberg tillsammans med Madeleines bror, prins Carl Philip. Det var så de lärde känna varandra och under åren hade de hållit sporadisk kontakt. De återupptog kontakten i London, när Madeleine studerade där, och under en promenad i Hyde Park blev paret fångade på numera kultförklarad skandalbild – en bild där Erik Granath höll sin hand över Madeleines ena bröst.

Relationen tog senare slut och sedan dess arbetar Granath i byggbranschen. Han har efter förhållandets slut i princip aldrig kommenterat sin relation med prinsessan Madeleine.

Jonas Bergström

Prinsessan Madeleine med Jonas Bergström.
Prinsessan Madeleine med Jonas Bergström.

När Madeleine blev tillsammans med juridikstudenten Jonas Bergström var det många som blev förtjusta. De träffades för första gången när de var 17 år, men det dröjde ända fram till 2002 till det att de blev ett par. De blev sambos i Stockholm år 2007, men Jonas flyttade senare till London för att studera, och Madeleine flyttade i sin tur till New York.

Annons

I augusti 2009 tillkännagav de sin förlovning, men bara några månader efteråt kom det fram att norska tjejen Tora Uppstrøm Berg hade haft en kärleksnatt med Jonas, samtidigt som han var tillsammans med den svenska prinsessan. Madeleine bröt kort därefter förlovningen.

Idag är Jonas Bergström delägare i advokatbyrån Vinge och bor på Djurgården i Stockholm. Han är gift med Stephanie af Klercker, som tidigare var en av Madeleines allra närmsta vänner, och paret har två barn ihop.

Stephanie Bergström och Jonas Bergström.
Stephanie Bergström och Jonas Bergström.

Foto: TT

 

Annons