Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Det här blir Kates och Williams bröllopsvagn den 29 april

22 mar, 2011, 14:07 
Agneta Nisbeth
Annons

Det här är kortegevagnen som kommer föra Kate Middleton och prins William från Westminster Abbey till Buckingham Palace den 29 april.

Det blir denna anrika vagn som kommer föra fram prinsessan Catherine och prins William från kyrkan i London till det kungliga slottet den 29 april. På prins Williams och Catherine Kate Middletons egen bröllopssida kan ni läsa allt om kortegevägen och den vackra vagnen som kommer dras av fem hästar.

Plan B

Som att den en gång byggdes för kung Edward VII år 1902 och att den användes vid hans kröning. Vad händer då om det ösregnar, undrar ni kanske? Jo, då tar man till plan B, det vill säga The Glass Coach, en täckt vagn där de kan sitta mer skyddat.

Annons

Lyxbilar

På väg till bröllopet kommer de bägge att resa på var sitt håll, som traditionen bjuder. Det finns flera lyxiga bilar att väja på för prins William och Kate Middleton, två Bentleys, tre Rolls-Royces-bilar och tre Daimler-bilar, förklarar hemsidan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons