Det här får alltid kungen att le – se bilderna!

Kungens kalender är alltid proppfull, och ibland tar det på krafterna att fara omkring i landet. Men något som alltid får kungen glad är kalendern innehåller uppdrag som innefattar att han kommer få träffa en hund eller två.

Att vår käre kung Carl Gustaf älskar djur och natur vet nog alla vid det här laget. Hade han inte varit kung, hade han med all säkerhet varit bonde, det har han berättat ett flertal gånger.

Kungen åker ut till lantstället så ofta han bara kan och går långa promenader med hunden under helgerna. Så vad passar bättre för en natur- och djurtokig kung än officiella uppdrag där just dessa inslag är med?

Kung Carl Gustaf

Det syns verkligen hur kungen lyser upp när han får hälsa på hundar av olika slag!

Den 18 september begav sig kungen till södra Sverige, närmare bestämt Malmö. Medan dottern och svärsonen befann sig på andra sidan Öresundsbron stannade han kvar på svensk mark. Syftet med besöket var att ta del av myndighetens arbete vid Tullverket i Malmö.

Kung Carl Gustaf

Kungen fick bland annat åka till Lernacken, Tullverkets kontrollplats vid Öresundsbron.

Kung Carl Gustaf

Vid kontrollplatsen fick hunden se Tullverkets hundar in action när de under en övning letade efter narkotika och vapen.

– Att de kan koncentrera sig på just en doft är helt otroligt, sa kungen vid övningen.

Kung Carl Gustaf

Kungen fick presenter till barnbarnen

När hundarna sedan hälsade på kungen brast han ut i ett stort leende! Han fick också en glad överraskning i form av en gåva från Tullverket. En hel korg med gosedjur i form av tullhundar, närmare bestämt sju stycken. Ett till varje barnbarn!

Kungen och Brandie

Kungen tillsammans med sin hund Brandie.

Hemma väntar ju kungens ögonsten, hunden Brandie! I våras, på kungens födelsedag, valde han att inviga en ny paviljong på Ormholmen vid Drottningholm. Paviljongen såg han som ett bra inslag för alla som tar promenader med sina hundar just där, inklusive han själv.

Han och drottningen bjöd på fika, både för de tvåbenta och fyrbenta, och umgicks med de som tagit sig dit.

Kungen och drottningen på Ormholmen

Passa helt enkelt på att spana in kungen lite extra framöver när han dyker upp på officiella uppdrag som handlar om djur- och natur. För där är han verkligen i sitt rätta element!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: