Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det här gjorde Carl Philip och Sofia i prinsens hertigdöme

19 okt, 2018, 19:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gjorde under fredagen ett besök i sitt hertigdöme Värmland. Men det var inte bara för nöjes skull som prinsparet gästade landskapet; de närvarade också vid invigningen av Dysleximässan i Karlstad.
Annons

På mässan finns en rad olika programpunkter, föreläsningar, workshops och utställningar. Allt handlar om hur vardagen kan underlättas för personer med läs-, skriv- och räknesvårigheter. Mässan – som arrangeras av Dyslexiförbundet – är en årligen återkommande aktivitet, och det var inte första gången man fick äran att ta emot ett kungligt besök.

Prinsparet välkomnas till Dysleximässan i Karlstad.
Prinsparet välkomnas till Dysleximässan i Karlstad.

Prinsen höll personligt tal

Prins Carl Philip höll invigningstalet och han berättade att besöket på mässan betyder mycket för honom. Han uppmanade barn och ungdomar med dyslexi att inte bara kämpa med sina svårigheter, utan också se sina styrkor. Prinsen, som ju själv har dyslexi, höll ett engagerat och personligt invigningstal:

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det gäller att se sina styrkor och förstärka dem, att se det man är bra på och lyfta det! För min egen del hoppas jag att det har stärkt min kreativa förmåga, och förmågan att se helheter och sammanhang, sa prinsen.

Alla uppskattade prinsparets besök mycket!
Alla uppskattade prinsparets besök mycket!

Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia är starkt engagerade i frågor som rör dyslexi, och har inom ramen för Prinsparets stiftelse tagit initiativ till ”Dyslexialand”, en mötesplats för alla med dyslexi, men även för anhöriga och alla andra med intresse i frågan.

– Det känns mycket glädjande och jag är stolt över att återigen få ta emot prinsparet när de kommer till Värmland. Prinsparets närvaro bidrar till en fantastisk möjlighet att synliggöra delar av länet, sätta ljuset på viktiga aktiviteter och värdefulla initiativ som sker, sade Värmlands landshövding Kenneth Johansson.

Annons
Prinsparet ville hälsa på barn och ungdomar som är berörda av deras hjärtefrågor.

Hälsade på i dansstudio

Under besöket i Värmland hann prinsparet också med att närvara vid ett seminarium om framtidens viltförvaltning. De besökte även en dansstudio samt Kronoparken i Karlstad, en park där det satsas på spontanidrott och rörelse för ungdomar. Även det en fråga som ligger prinsparet och hela kungafamiljen varmt om hjärtat, friluftsmänniskor som de är.

 Carl Philip och Sofia fick en rundvandring på mässan.
Carl Philip och Sofia fick en rundvandring på mässan.

Foto: TT

Annons