Det här gjorde prinsessan Sofia i helgen

Trådar med 10 000 volt, en gyttjepool och hinder konstruerade av elitförbandet kustjägarna.Ingen match – för vår prinsessa.

Medan andra njöt i lugn och ro av ytterligare en helg med solsken och sommarvärme var prinsessan Sofia på andra tankar. Ute på Djurgården i Stockholm hade arrangören Tough Viking snitslat upp en 15 kilometer lång bana med 45 specialdesignade hinder som garanterat var ett test för alla som ställde upp.

För det var inte vilka hinder som helst. Bland prövningarna som mötte prinsessan fanns ”Mega monkey bar”, ”Ninja steps”, ”Dirt pool” och ”Super ramp”. Samtliga hinder lika skräckinjagande att ta sig förbi som försöket att uttala deras namn.

45 hinder och 1,5 mil lång. Så här såg banan ut som prinsessan Sofia tog sig igenom.

45 hinder och 1,5 mil lång. Så här såg banan ut som prinsessan Sofia tog sig igenom.

Men det var alltså ingen match för prinsessan Sofia. Tillsammans med sina två systrar, Sara och Lina, tog hon sig igenom banan på 2 timmar, 49 minuter och 19 sekunder.

– Prinsessan Sofia genomförde Tough Viking i helgen privat tillsammans med sina två systrar, uppger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Ett tufft och utmanande lopp, minst sagt. På ren svenska bestod Sofias utmaningar bland andra att ta sig klättra över en stor container, svinga sig genom en horisontell stege ett par meter ovanför marken och springa förbi hundratals trådar laddade med 10 000 volt som hänger ner från en ställning. Är du snabb igenom, får du kanske 2 rejäla stötar – minst.

Läs mer: 19 gånger Carl Philip och Sofia gett varandra magiska kärleksblickar

Prinsessan Sofia genomför loppet Tough Viking på Djurgården i Stockholm

De tre systrarna startade loppet samtidigt och gick i mål samtidigt. Samtliga tävlade i sina egna åldersklasser och Sofia slutade på en respektabel 72:a-plats i sin kategori.

Vid sidan av banan hade Sofia sitt fulla stöd av Carl Philip. Prinsen hade tagit med sig barnvagnen för att heja fram sin hustru.

Frågan är om du som läser det här hade vågat…

Läs mer: Carl Philips och Sofias sommarhälsning – se fina bilden!

Läs mer: Sofias och Carl Philips egna önskan – besöker branddrabbade områden

 

FAKTA: Det här är Tough Viking

Tough Viking är det största, första och mest utmanande hinderbaneloppet i Norden. Hindren är konstruerade i samarbete med det svenska elitförbandet Kustjägarna. Tough Viking tog hinderbanelöpning till Skandinavien och har sedan dess lett utvecklingen. Det är en tävling för alla, både för tävlingselit och för motionärer. Tough Viking är en folkfest och under 2015 var det 150 000 besökare som besökte de olika tävlingarna. (Källa: Tough Viking)

Foto: Richard Ström/Tough Viking