Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det här händer 2013 - kungliga bröllop och bebisar

31 dec, 2012, 08:07 
Agneta Nisbeth
Annons

Nästa år 2013 blir ett till härligt kungligt år med massor av roligt att se fram emot – både kungliga jubileum, bröllop och bebisar.

Snart är det dags för ett nytt kungligt år 2013. Med anledning av att kung Carl Gustaf varit Sveriges statschef i 40 år kommer han och drottning Silvia därför genomföra endagsbesök i samtliga län i Sverige – under sitt Jubileumsår 2013.

Sedan har ni som bekant ett härligt bröllop att se fram emot i sommar då prinsessan Madeleine gifter sig med Chris O´Neill. På plats i Slottskyrkan den 8 juni finns hela kungafamiljen och säkert också stora delar av Europas kungligheter.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den 23 februari firar prinsessan Estelle sin första födelsedag, vi hoppas givetvis kunna få följa med under födelsedagsfestligheterna – men just detta hänger givetvis på hovet.

Men vi har fler jämna födelsedagar att fira i den svenska kungafamiljen. Den 15 september fyller prins Daniel 40 år. Och så har vi vår drottning Silvia som också fyller jämt 2013. Hon är född den 23 december 1943.

Det kommer också att att bli födelsedagskalas i Norge då både kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit fyller 40 år.  Haakon är född i juli och Mette-Marit i augusti. Kanske har de en gemensam fest?

Annons

Går vi utomlands kan vi förvänta oss minst två “kungliga” bebisar nästa år, det är ju prinsessan Carolines son Andrea Casiraghi som tillsammans med flickvännen Tatiana väntar sitt första barn. De har tidigare sagt att de ska gifta sig inom kort, vi gissar i sommar. Så där har vi dessutom ett Monaco-bröllop till.

Annons

Vi kan väl också hoppas på fler kungliga bebisar både här hemma och utomlands. Vi vet ju redan att prins William och Kate ska bli föräldrar nästa år. Och efter det blir det ett stort pampigt dop, där säkert även andra kungligheter kommer att bli inbjudna. Även de svenska.

Kanske det även blir en baby för furstinnan Charlene och furst Albert? Och hur står det till med Zara Phillips och Mike Tindall?

Dessutom blir det säkert ett bröllop till i Luxemburg, prins Felix har ju precis förlovat sig med Claire Lademacher, ni ser dem tillsammans på bilden ovan.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella pictures, Charles Hammarsten, All Over Press, IBL och faksimil hovet i Luxemburg.

Läs även:

Annons