Det här händer under dagen - konselj och Te Deum

Idag får vi ju veta vad den lilla prinsessan ska heta – här följer hela programmet för dagen.

Under dagen får vi veta om vår nya lilla prinsessa är en Ingrid, Astrid, Ulrika, Alice eller om hon kanske får ett helt otippat namn.

Konselj

Klockan 11.15 hålls Konselj på Kungliga slottet och då är det nyblivne morfar kungen som i närvaro av bland annat regeringen avslöjar sitt första barnbarns namn och vilket hertigdöme prinsessan har tilldelats.

Gissa om det är många landskap som håller tummarna för att det blir just de som får den stora äran!

Te Deum

Klockan 12 inleds tacksägelsegudstjänsten, Te Deum, i slottskyrkan. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia, prins Carl Philip och regeringen är då några av de 400 inbjudna gästerna.
Och självklart prins Daniel, som för andra gången på två dagar tvingas lämna sin älskade lilla familj, som njuter av tillvaron hemma på Haga slott.

Många hoppas och tror att prinsessan Madeleine ska vara med på dagens högtider, men hovet bekräftar för Svensk Damtidning att så inte är fallet – läs om detta här››.

Samtidigt är det dags för en ny salut för den lilla prinsessan. Först 21 skott följt av en minuts paus och sedan ytterligare 21 skott. Saluten skjuts den här gången i Boden, Härnösand, Karlskrona och Göteborg.

Gratulationslistor

För alla oss som inte är inbjudna till Konseljen eller Te Deum, finns en möjlighet att ändå frambära sina gratulationer till kronprinsessparet och deras lilla dotter. Mellan klockan 14 – 17 läggs det ut gratulationslistor i Rikssalen på Kungliga Slottet, där vem som helst kan skriva sin lyckönskan.
Läs mer om gratulationslistorna här››

Av: Eva Åström

Foto: Charles Hammarsten, All Over Press

Länk till hovets hemsida››

Läs även:

Igår fick familjen träffa den lilla prinsessan››

Idag får vi veta namnet››

Kronprinsessparet har lämnat Karolinska››