Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det här har drottning Elizabeth i handväskan...

07 feb, 2012, 10:04 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Drottning Elizabeth är väl lika känd för sina hattar som sina handväskor. Nu har vi fått reda på vad som finns i drottningens väska.

I en ny bok om drottning Elizabeth, Sally Bedell Smiths “Elizabeth the Queen: The Woman Behind The Throne” står det bland annat att läsa om vad som finns i den brittiska regentens handväska. Drottningen har alltid pengar till kollekten, en 5 pund sedel eller om hon är generös en 10 pund sedel, skriver The Telegraph.

Annons

Läsglasögon

I väskan finns också alltid ett paket med mint-tabletter, en penna, en liten spegel, ett läppstift och ett par läsglasögon. En annan sak som drottningen bär med sig är en liten sugkopp som hon klämmer fast under bordet, för att hänga handväskan i under middagar.

I en annan bok What’s In The Queen’s Handbag And Other Royal Secrets av Phil Dampier hittar man också information om vad som finns i drottningens väska, där påstår man att hon har både familjefotografier och lite makeup som ligger i en makeupväska som hon fått från maken prins Philip.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures, faksimil brittiska hovets hemsida och IBL

Annons

Läs även:

Annons