Det här har Haakon och Beatrice gemensamt

När prinsessan Beatrice gifter sig med sin Edoardo nästa år blir hon unik i det brittiska kungahuset. På samma sätt som kronprins Haakon är unik i Norge.

Under gårdagen kom den stora nyheten som vi väntat på, prinsessan Beatrice har förlovat sig med sin pojkvän Edoardo Mapelli Mozzi.

–Hertigen och hertiginnan av York är glada över att kunna berätta att prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi har förlovat sig.

beatrice edoardo

Bröllopet kommer att äga rum nästa år, men exakt var och när får vi ännu inte veta. Det kommer mer information om detta vid ett senare tillfälle, skriver det brittiska hovet. Men vi vet att prinsessan Beatrice är så lycklig och att hon givetvis ser fram emot bröllopet.

–Jag är uppspelt över att kunna avslöja att jag förlovat mig med Edo, skriver Beatrice själv på sitt twitter.

Vet vet nu också att prinsessan Beatrice blir den första prinsessan i Storbritannien som genom sitt bröllop med Edo också kan kalla sig för bonusmamma.

beatrice edoardo

Pojkvännen som snart blir hennes make har som bekant en redan blivit pappa till en son. Edo var tidigare förlovad med den 37-åriga arkitekten Dara Huang som han också har den tvåårige sonen Christopher Woolf tillsammans med, kallad för Wolfie.

Blir involverad i barnets liv

Under gårdagen fick vi också en kommentar från Dara Huang som önskade paret lycka till. Det kan nog vara bra om Dara och Beatrice kommer överens, nu när prinsessan också kommer att bli allt mer involverad i den lille pojkens liv.

Detta att bli “styvmamma” eller “styvpappa” är något som inte inträffar allt för ofta i de kungliga familjerna. Men vi kan i alla fall peka på ett fall som vi alla känner till, nämligen i Norge.

Marius borg tt

Där blev ju kronprins Haakon bonuspappa till sin hustrus son Marius Borg när han gifte sig med kronprinsessan Mette-Marit.

Rollen som bonusförälder

För Haakon har det heller aldrig varit några problem att kliva in i rollen som bonusförälder och det verkar onekligen som hela familjen fungerat bra tillsammans. Både innan Haakon och Mette-Marit fick sina egna barn och efter att prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus fötts.

norska kungafamiljen

Så är det något prinsessan Beatrice undrar över kan hon ju alltid kontakta kronprins Haakon, han kan berätta hur bra det gått för honom och familjen.

Foto: Instagram/Brittiska hovet och TT