Det här kallar sig kungligheterna – när de vill vara anonyma

Att kungligheter inte kan använda sig av sina namn när de bokar bord på restaurang eller dylikt kan man ju förstå. Inte heller kan de stå med sina vanliga namn i sina närmastes mobilkontaktlistor. Vårt svenska kungahus har en förkärlek för våra absolut vanligaste namn när de bokar sig, även om namnen på intet sätt har någon koppling till dem. Medan det engelska kungahusets täcknamn inte är fullt lika vanliga, men har en logik i namnvalet.

Att inte behöva orsaka uppståndelse är nog ganska skönt för luttrade kungligheter. Alltså använder de ofta helt vanliga namn när de ska boka hotellrum, restaurangbord eller plats på diverse ställen.

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel inte vill väcka onödig uppmärksamhet bokar de in sig i ett vanligt namn.

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel inte vill väcka onödig uppmärksamhet bokar de in sig i ett vanligt namn.

Kronprinsessan Victoria.

Det har framkommit att kronprinsessan Victoria ibland använder efternamnet Nilsson när hon ska boka hotellrum och inte vill väcka uppmärksamhet. Enligt uppgift använder även kungen gärna efternamn som slutar på -sson.

När både hon och prinsessan Estelle ville testa att åka guidad stockholmstur både på land och vatten i amfibiebussen M/S Estelle var de bokade i namnet herr och fru Andersson.

Under en tur med amfibiebussen M/S Estelle kallade sig Victoria och Estelle för "herr och fru Andersson" på bokningslistan.

Under en tur med amfibiebussen M/S Estelle kallade sig Victoria och Estelle för “herr och fru Andersson” på bokningslistan.

Victoria och Estelle vid Solliden.

Förvåningen var stor när de bockade av resenärerna och fann kronprinsessan och lilla Estelle och ett gäng livvakter istället för en herr och fru Andersson.

Säpo däremot har inga kodnamn för de kungliga utan använder istället andra termer för dem, vi ska dock inte avslöja vad.

Ibland vill hertigparet Kate och William smälta in i mängden, då tar de till sina kodnamn.

Ibland vill hertigparet Kate och William smälta in i mängden, då tar de till sina kodnamn.

Hertiginnan Kate och prins William.

Även det engelska kungahuset har sina kodnamn när de rör sig bland allmänheten. Prince William och hertiginnan Kate kallar sig ofta för ”Danny Collins och Daphne Clark”. Det är namn de får från sin säkerhetspersonal och där initialerna avslöjar vilka namn det egentligen handlar om. I detta fall står bokstaven D i Danny och Daphne för Duke och Duchess – hertig och hertiginna. Bokstaven C som i de fejkade efternamnen Collins och Clark står för var de är hertig och hertiginna, det vill säga i Cambridge.

Meghan och prins Harrys kodnamn avslöjades nyligen av misstag, men säkerhetspersonalen ger dem nya regelbundet.

Meghan och prins Harrys kodnamn avslöjades nyligen av misstag, men säkerhetspersonalen ger dem nya regelbundet.

Prins Harry och Meghan.

Detsamma gäller för prins Williams bror Harry och hans fru Meghan. De kallas i den innersta kretsen för ”David Stevens och Davina Scott”. Även här står bokstaven C för Duke och Duchess – hertig och hertiginna – medan de fejkade efternamnen Stevens och Scott indikerar att de är hertigpar över Sussex.

Se filmen nedan!

Läs mer: Madeleines och Chris hemliga kärleksspråk – se filmen!

Bild: IBL