Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det här ska kungaparet göra i Japan

06 apr, 2018, 09:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Äntligen! Den kungliga kalendern ekade tom i höstas vad gäller utgående officiella besök och statsbesök, men nu är det dags. Om några veckor packar kungaparet väskorna och reser till Japan.
Annons

Så sent som i december 2017 reste kungaparet till Japan för att fira nyår och åka skidor med vänner. Nu är det snart dags igen, men denna gång handlar det om ett officiellt besök.

Den 22-25 april är kungaparet inbjudna till soluppgångens land. Näringslivsfrågor kommer att stå i fokus, då Sverige och Japan i år högtidlighåller 150 år av diplomatiska förbindelser. Innovation, forskning och hållbarhet kommer att belysas, liksom samhällsfrågor som åldrande och våld mot barn.

Kungen och drottningen ska träffa kejsarparet Akihito och Michiko.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under besöket kommer kungen och drottningen att träffa och samtala med kejsar Akihito och kejsarinnan Michiko. Premiärminister Shinzo Abe och fru Abe tar också emot för ett möte följt av en middag till kungaparets ära.

Annons

Den svenska regeringen kommer att representeras av samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan samt EU- och handelsminister Ann Linde. Kungaparet har avlagt statsbesök i Japan vid två tillfällen; 1980 och 2007, medan kronprinsessan Victoria gjorde ett officiellt besök i landet för drygt ett år sedan.

Victoria i Hama Rikyu Gardens 2017.

Foto: IBL

Annons