Det här ska kungaparet göra i Japan

Äntligen! Den kungliga kalendern ekade tom i höstas vad gäller utgående officiella besök och statsbesök, men nu är det dags. Om några veckor packar kungaparet väskorna och reser till Japan.

Så sent som i december 2017 reste kungaparet till Japan för att fira nyår och åka skidor med vänner. Nu är det snart dags igen, men denna gång handlar det om ett officiellt besök.

Den 22-25 april är kungaparet inbjudna till soluppgångens land. Näringslivsfrågor kommer att stå i fokus, då Sverige och Japan i år högtidlighåller 150 år av diplomatiska förbindelser. Innovation, forskning och hållbarhet kommer att belysas, liksom samhällsfrågor som åldrande och våld mot barn.

Läs mer: Se roliga detaljerna i kungaparets nya påskbild

Kungen och drottningen ska träffa kejsarparet Akihito och Michiko.

Under besöket kommer kungen och drottningen att träffa och samtala med kejsar Akihito och kejsarinnan Michiko. Premiärminister Shinzo Abe och fru Abe tar också emot för ett möte följt av en middag till kungaparets ära.

Den svenska regeringen kommer att representeras av samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan samt EU- och handelsminister Ann Linde. Kungaparet har avlagt statsbesök i Japan vid två tillfällen; 1980 och 2007, medan kronprinsessan Victoria gjorde ett officiellt besök i landet för drygt ett år sedan.

Läs mer: 25 fantastiska bilder från Victorias Japanresa

Victoria i Hama Rikyu Gardens 2017.

Foto: IBL