Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det har varit en tuff vecka för kungafamiljen

28 nov, 2015, 12:36 
Agneta Nisbeth
Annons
mathilde-ao-1

Drottning Mathilde tvingades stanna innanför slottets murar när det var dags för den årliga “läs- och bokveckan Iedereen Leest” i Bryssel. Säkerheten hade som bekant höjts till högsta nivå efter direkta terrorhot mot den belgiska huvudstaden.

mathilde-ao-2

Så drottningen fick snällt stanna hemma och istället fick barnen komma till henne på slottet. Vanligtvis brukar Mathilde läsa högt för barn i Bryssels stadsbibliotek.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
mathilde-2-ao

Det har under veckan hörts en del kritiska röster som undrar varför kungaparet inte visat sig mer i samband med terrorhoten, andra menar att det är bra att kungafamiljen håller sig utanför politiken.

mathilde-philippe-ste

Drottning Mathilde och kung Philippe kunde i alla fall besöka Davis Cup World Group finalen mellan Belgien och Storbritannien på Flanders Expo i Gent.

Foto:  All Over Press

Annons