Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det japanska kejsarparet på knä inför tsunamioffer

09 maj, 2011, 13:29 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Den japanska kejsaren Akihito och hans hustru kejsarinnan Michiko har tagit sig norrut i landet för att visa sitt stöd till de som drabbats av den stora tsunamin.

Det japanska kejsarparet pratade häromdagen med några som förlorat sitt hem efter den stora jordbävningen och den efterföljande tsunamini i den nordöstra delen av landet.

Annons

Drabbad befolkning

Kejsarinnan Michiko hade tillsammans med maken kejsar Akihito tagit sig till ett evakuerings-center i Miyako. De ville på så sätt visa sina sympatier med den drabbade befolkningen som lidit hårt sedan katastrofen inträffade den 11 mars.

Och deras resa blev mycket lyckad, för många av de drabbade var detta trots allt en stor dag – att få se sin vördade kejsarinna på knäna för att tala med just dem.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Läs även:

Annons