Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det krävs för att Madeleine ska flytta hem till Sverige igen: "Dramatiskt"

04 feb, 2023, 07:00 

Kommer prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flytta till Sverige igen? Nu svarar experten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Expertens dom – Madeleine kommer inte återvändaBrand logo
Expertens dom – Madeleine kommer inte återvända

Prinsessan Madeleine satte sig på första bästa flyg till New York i april 2010, i samband med att hovet meddelade att förlovningen med Jonas Bergström var bruten.

Och det var i just New York som prinsessan sedan hittade sin prins – affärsmannen Chris O'Neill.

Madeleine blev kvar i "staden som aldrig sover" i fyra år, tills hon och Chris bestämde sig för att flytta till London, när dottern Leonore föddes. Anledningen bakom beslutet var givetvis att båda ville ha närmare till sina familjer.

Prinsessan Madeleine ses på promenad med sin dotter prinsessan Leonore i New York, USA, 27 september 2014.
Madeleine och Chris bodde i New York när Leonore föddes.

Därför bor prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i USA

Men 2018 bestämde sig paret för att återvända till USA – denna gång till soliga Florida.

Annons

Och det verkar ju verkligen som att Madeleine, Chris och deras tre barn trivs otroligt bra på andra sidan atlanten, där de har vänner men slipper media, journalister och fotografer.

Prinsessan Madeleine, Christopher Chris O'Neill Kungafamiljen under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats, Borgholm, Öland, 2019
Madeleine och Chris brukar besöka Sverige på somrarna.

Historikern och journalisten Herman Lindqvist förklarar anledningen till att Madeleine sökt sig utomlands, i en intervju med Svensk Damtidning.

– Madeleine är egendomlig på det viset att man tycker att hon är väldigt vacker, välutbildad, väldigt photogénique och så. Men hon har aldrig trivts i det ljuset, i kameraljuset. Eller att bli intervjuad av journalister. Hon har aldrig trivts där och hon har alltid försökt att hålla sig i bakgrunden, försvinna helt eller resa någonstans. Så hon trivs inte i den rollen, säger han i Svensk Dam Förklarar.

Annons

Det krävs för att Madeleine ska flytta hem till Sverige igen: "Dramatiskt"

På senaste tiden har det ryktats kring att Madeleine och Chris eventuellt funderar på att flytta till Sverige.

I en ny intervju med Svensk Damtidning berättar Herman Lindqvist hur han ser på möjligheten att prinsessan återvänder till Stockholm.

– Jag tror hon håller sig borta länge till, som det verkar nu. Jag tror hon föredrar att stanna där än så länge, säger han och fortsätter:

– Nej, jag tror inte det inom överskådlig framtid. Om det inte händer något dramatiskt i deras familjeliv, då kanske hon skulle komma tillbaka.

Prins Julians dop, Drottningholms slottskyrka, Stockholm. Prinsessan Madeleine, Herr Chris O'Neill, prinsessan Leonore, prins Nicolas, prinsessan Adrienne.
Herman Lindqvist tror att familjen blir kvar i USA i ett bra tag framöver.
Annons