Det kryper och krälar i de kungliga smyckeskrinen

Djuren har tagit sig in i de kungliga smyckeskrinen! Förutom klassiska fjärilar möter vi elefanter, orm-collier och rytande berlocker. Men starkast lyser insektssmyckena!
Camilla

Kunglig ormtjuserska

Camilla älskar sin glittrande orm från Cartier. Smycket är hennes privata och hon matchar det snyggt till glittrande svart. Ormen ringlar runt halsen på otaliga platser i världen, dit hertiginnan av Cornwall åker med sin man, prins Charles. Här ser vi den på en filmpremiär i London. I Kairo fick fotografen en riktig närbild på dyrgripen.

Kan en vandrande pinne vara glammig? Ja, om den sitter som en briljantbrosch på hertiginnan av Cornwall.

Camilla och en vandrandepinne på kavajen

Vinglätta insekter

Små dagssländor har landat på hertiginnan Camilla. Det här är hennes favoritbroscher och hon bär dem alltid tillsammans.

Camilla brosch

Drottning Máxima leder kungliga ligan när det gäller maffiga insektsjuveler. Den här stora nattfjärilen bär hon ofta till elganta klänningar.

Maxima i brosch

Det var vid ett besök i Brunei som den briljantströsslade insekten gjorde succé på drottning Maxima.

Maxima brosch

Här ser vi den igen!

Maxima brosch

Fjäriln vingad …

Fjärilen pryder lika fint våra kungligheter som blommorna i naturen. En smaragdprydd fjäril är en av Maximas favoriter. Den bär hon gärna till sin gröna Natan-klänning.

Maxima brosch

Drottning Silvia har en delikat fjäril som hon använder frekvent.

silvia i brosch

Även fåglar är populära motiv när det kommer till kungliga broscher. I Mozambique för många år sedan bar Maxima en jättefågel på bröstet. Färgrika, dyrbara stenar utgjorde fjärdrarna.

Två delikata änder har simmat upp på hertiginnan av Cornwalls kavajslag. Huvuden i äkta guld och briljantinfattade turkoser gör smyckena både fina att beskåda och värdefulla i juvelskrinet.

Från elementet vatten inspirerades också smyckedesignern av denna brosch. Prinsessan Elena av Spanien gillar, liksom Maxima, stora smycken. Den här sjöstjärnan drar många blickar till sig.

Elena i brosch

Spider woman

Med skräckblandad förtjusning sätter nederländska drottningen på sig dessa jättespindlar. Det finns en sådan spindel som ute i naturen har namnet Maxima! Det är inga trevliga gäster om man nu inte gillar levande megastora spindlar förstås.

Maxima spindlar i brosch

Drottning Máxima trivs med att bära naturtrogna, stora broscher, de här jättespindlarna är nästan läskigt vackra.

Beatrice

Prinsessan Beatrice kallas “Bee” och det är kanske därför hon bär denna glittrande brosch i form av ett bi? Beatrice har ett annat smycke som tillhör den brittiska juvelsamlingen. Sankt Göran och draken ser vi här.

Juvel st Göran och draken

Denna hjälte på sin häst i diamanter tillhörde brittiske kung George III. Drottning Victoria bar dyrgripen längst fram på det så kallade Kröningshalsbandet.

Mette Marit elefant

Norska kronprinsessan har den här gulliga elefantbroschen i sin ägo.

Inspireras av kungligheterna

Ett silverlejon är en perfekt present till en person född i augusti. Denna har prinsessan Anne i sin ägo. Hon fyller år den 15 augusti (69 år).

Prinsessan Anne

För alla som vill bli insektsfina i höst finns The Gold Dragonfly Brooch i kungliga shoppen på Buckingham Palace, som även har webbshop.

Dagsslända

Kungliga dagsländan håller i evighet! Ett vackert bi som går att finna i presentbutiken på Buckingham palace.

Bi

 

 

Foto TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: