Det Meghan gjorde på Elizabeths födelsedag väcker ilska: "Avskyvärt!"

Meghan Markle ringde upp när drottning Elizabeth fyllde 94.Det som hände därefter har väckt starka känslor.

Meghan Markle och drottning Elizabeth har inte varit såta vänner på sista tiden, om man ska tro den brittiska pressen. Meghan pekas ut som drivande till att prins Harry valt att lägga av sig sina kungliga plikter, och Elizabeth sörjer nog att hon inte fått träffa barnbarnet Archie på väldigt länge.

Meghan Markle och prins Harry ringde Elizabeth

Elizabeth fick sig ett födelsedagssamtal från Meghan och Harry.

Elizabeth fick sig ett födelsedagssamtal från Meghan och Harry.

Men på drottningens 94-årsdag fick vi veta att Meghan och Harry framförde sina gratulationer personligen. Enligt Hello Magazine, som fick sina uppgifter bekräftade från Meghans talesperson, ringde Meghan och Harry upp Elizabeth på videosamtal från Los Angeles.

Hello Magazine fick alltså nyheten direkt från prinsparets PR-firma. Det här kommer efter att Harry och Meghan utfärdat något slags krigsförklaring gentemot den brittiska pressen, genom att kapa alla band till fyra av Storbritanniens största tidningar.

Anklagas nu för hyckleri

Hyckleri, menar Dan Britton, nöjeschef på The Sun (en av de fyra tidningarna som fått känna på prinsparets vrede).

– Harry och Meghan ringer alltså upp drottningen, det är ett privat samtal, ingen behöver få reda på det. Drottningen har sagt att hon inte vill ha någon publicitet kring sin födelsedag. Sedan går Harry och Meghan till några av sina favorittidningar och berättar detta, säger Dan.

Det märks att Dan, som var först i världen att avslöja att Harry och Meghan flyttat från Kanada till Los Angeles, är mäkta upprörd. Han kan inte hålla sig från att ta till kraftuttryck när han ska beskriva hur han känner för paret. Enligt Dan kan Meghan och Harry helt enkelt inte bestämma sig: vill de ha uppmärksamheten – eller inte?
– Vilka avskyvärda hycklare, säger Dan.