Det nya kungliga – och superheta – Europa

Det nya kungliga – och superheta – Europa
En ny generation kungligheter har vuxit upp och blivit unga vuxna. Svensk Damtidning har koll på det nya kungliga – och superheta – Europa! Här är namnen att lägga på minnet.
Annons

Glöm prins Joachim, prinsessan Stephanie och Marie-Chantal. Nu har deras barn tagit över den kungliga scenen. Möt det nya kungliga Europa! Det bästa av allt? Nästan alla finns på Instagram, där de flitigt delar med sig av bilder och beskrivningar från och av sin vardag. Norska Se och Hör har gjort en sammanställning! Den lyder som följer…

Pauline Ducruet

Pauline Ducruet

Annons

Pauline Grace Maguy Ducruet, 25, är äldsta dotter till Stéphanie, 55, av Monaco och Daniel Ducruet, 55. Hon har modet och stilen i blodet (hennes mormor är ju självaste Grace Kelly) och för närvarande studerar hon till modedesigner. Hon har även jobbat för modehuset Dior. Nyligen startade hon sitt eget modemärke, kallat Alter Designs.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

ALAÏA

Ett inlägg delat av Pauline Ducruet (@paulinedcrt)

Annons

Prins Constantine Alexios

Unge prins Constantine Alexios, 21, av Grekland och Danmark är medlem av den grekiska kungafamiljen. 21-åringen är äldsta son till kronprins Pavlos, 52, och kronprinsesan Marie-Chantal.

Constantine Alexios är sonson till Konstantin II, 79, och danska Anne-Marie av Grekland, 73, (i sin tur dotter till svenska drottning Ingrid, kung Carl XVI Gustafs faster) som var Greklands sista kungapar. Monarkin i Grekland avskaffades 1973.

Just nu studerar 21-åringen vid universitetet i Georgetown i Washington.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Singest of summer in full-throated ease

Ett inlägg delat av Constantine Alexios (@alexiosgreece)

Annons

Prinsesse Maria-Olympia

Marie-Chantal

Constantine Alexios har en äldre syster, modellen Maria-Olympia, 23, av Grekland och Danmark. Hon är ett känt ansikte i såväl mode- som societetsvimmel och nyligen sågs hon på Mary Kate och Ashley Olsens modevisning i New York. Det har också florerat rykten om att hon, för 4 år sedan, dejtade prins Harry. Det brittiska hovet tillbakavisade dock de ryktena.

Just nu bor 23-åringen i New York där hon pluggar konst vid Parsons. Hon extraknäcker också som modell, för bland annat Teen Vogue, Tatler och Dolce & Gabbana.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Blue on blue 💙 @nunoobags #nunoobags #ad

Ett inlägg delat av Olympia of Greece (@olympiagreece)

Annons

Prins Nikolai

Prins Nikolai

Nikolai William Alexander Frederik, 20, är son till prins Joachim av Danmark, 50, och hans exfru grevinnan Alexandra, 55. 2018 kom nyheten om att Nikolai fått jobb som modell, senare samma år debuterade han på catwalken för Burberry.

Numera är han knuten till modehuset Dior.

Amelia Windsor

Amelia Windsor

Annons

Lady Amelia Windsor, eller Sophia Theodora Mary Margaret Windsor som hennes fullständiga namn lyder, 24, är en engelsk modell som är släkt med den brittiska kungafamiljen.

Amelias föräldrar heter George Windsor, 57, och grevinnan Sylvana Tomaselli, 62. Hennes farfar är prins Edward, hertig av Kent, som är kusin till drottning Elizabeth, 93.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Outtakes in @miumiu @jacquesburga @ogun_gortan @tatlerasia 🎬🎼🎹

Ett inlägg delat av Mel 🍯 (@amelwindsor)

Louis Spencer

Louis Spencer

Annons

Då Louis, 25, Louis Frederick John Spencer som hans fullständiga namn lyder, och hans syster Kitty Spencer besökte Meghans och Harrys bröllop häromåret fick syskonduon stor uppmärksamhet.

Louis Spencer föddes i Westminster i London, men är uppvuxen i Kapstaden. Enligt Hello Magazine studerar han vid universitetet i Edinburgh.

Kitty Spencer
Kitty Spencer, Louis syster och prinsessan Dianas brorsdotter.

25-åringen är fjärde barn till prinsessan Dianas bror Charles Spencer, 55, och hans första fru Victoria Aitken, 54 och därmed kusin med Harry och William.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Old but gold

Ett inlägg delat av Viscount Of Althorp (@louis_spencer94)

Annons

Prinsessan Elisabeth

Elisabeth

Prinsessan Elisabeth von Thurn und Taxis, 37, är en tysk journalist (stilredaktör för Vogue), författare och konstsamlare. Hon tillhör den tyska furstesläkten von Thurn und Taxis och är dotter till  Johannes von Thurn und Taxis och Gloria von Thurn und Taxis, 59.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Rococo-flamenco with a pit stop nod to 90’s Chanel, get it? #look #inspo #ootd #poser #tntheadquarter #tntsheimat #backhome

Ett inlägg delat av Elisabeth von Thurn und Taxis (@elisabethtnt)

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Det nya kungliga – och superheta – Europa”

  1. Lena skriver: 25 februari, 2020

    Amelia Windsors farfar, hertigen af Kent, är kusin till drottning Elisabeth. Deras respektive fäder prins Georg av Kent och kung Georg VI var bröder. Drottning Elizabeths syskonbarn är prinsessan Margarets två barn, lord David Linley och lady Sarah Chatto.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar